Samtaler med barn og ungdom : medvirkning, kommunikasjon og metoder

Bog
  • Format
  • Bog, hæftet

Beskrivelse

"Samtaler med barn og ungdom" er en forskningsforankret og bredt anlagt grunnbok om ulike aspekter ved samtaler med sårbare og utsatte barn. Den handler blant annet om barn som medvirkende subjekter og deres rettigheter regulert via konvensjon og lovverk, om alliansearbeid, spørsmålsformer og de praktiske rammene for samtaler, om konsekvensene som traumer har for psykososial fungering og hukommelse, samt om innholdet i og effekten av tilrettelagte avhør. Gjennom bokens fire deler besvares blant annet følgende spørsmål: Hva handler medvirkning om, og hvordan sikrer profesjonelle at barn og unge blir medvirkende agenter i egne liv? Hvordan kan fagpersoner trekke veksler på kommunikasjonskunnskap for å skape gode samtaler med barn og ungdom? Hva er kjernen i og hva skaper vendepunkter i endringssamtaler og bearbeidende samtaler? Hvordan skape god allianse med barn og unge slik at fortrolighet etableres? Blir barn og ungdom retraumatisert av å snakke om traumer som de har opplevd? Hva er innholdet i og effekten av avdekkende samtaler og tilrettelagte avhør med barn og ungdom? Boken er skrevet for alle fagfolk som kommer i kontakt med barn og ungdom som er sårbare eller som har konkrete utfordringer. Den er særlig relevant i studier som barnevern, psykologi, (spesial-)pedagogikk og sosialt arbeid, samt en rekke videre- og masterutdanninger, for eksempel psykososialt arbeid med barn, helsesykepleie, og kurs ved PHS.

Læs hele beskrivelsen
Detaljer
  • Sidetal400
  • Udgivelsesdato10-06-2021
  • ISBN139788245034936
  • Forlag Fagbokforlaget
  • FormatHæftet

Findes i disse kategorier...

Velkommen til Saxo – din danske boghandel

Hos os kan du handle som gæst, Saxo-bruger eller Saxo-medlem – du bestemmer selv. Skulle du få brug for hjælp, sidder vores kundeservice-team klar ved både telefonerne og tasterne.

Om medlemspriser hos Saxo

For at købe bøger til medlemspris skal du være medlem af Saxo Premium, Saxo Shopping eller Saxo Ung. De første 7 dage er gratis for nye medlemmer. Medlemskabet fornyes automatisk og kan altid opsiges. Læs mere om fordelene ved vores forskellige medlemskaber her.

Machine Name: SAXO082