Fri streaming af mere end 40.000 e- og lydbøger med Saxo Premium Stream e- og lydbøger Prøv gratis

Besatt av vind

af


Besatt av vind
E-bog, ePub (gratis) (gratis)
 • Leveringstid Straks (sendes på e-mail)
Format:
E-bog, ePub
Udgivelsesdato:
05-03-2015
Læsernes anmeldelser
(0 anmeldelser)
 1. Beskrivelse

  Ren el från industriell vindkraft har en mörk skuggsida. Besvärande buller. Irriterande skuggor. Roterande rörelser i landskapet. Blinkande röda eller vita varningsljus på natthimlen.

  En egensinnig vindkraftsindustri spelar på rädslan för global uppvärmning. Den negativa inverkan på naturen och människor står inte i proportion till elproduktionen

  "Besatt av vind" är skriven av journalisten Peter Skeel Hjorth, som i 30 år var chefredaktør for den danska tidningen ”Sygeplejersken”.

  Kommentarer:

  En dag kommer historien om hur Sverige invaderades av vindkraft att skrivas. Hur gick det egentligen till när politikerna öppnade penningkranen och en helt ny bransch växte fram i rekordfart med ett enda mål i sikte: att lägga beslag på de bästa vindlägena och bygga vindkraft allt vad tygen höll? Politikers och exploatörers berättelser om den välsignelserika nya energikällan är numera välkända, men berättelsen om hur de tusentals människor som drabbas av vindkraftintrång får sina liv förändrade är bara påbörjad.

  Den danske journalisten Peter Skeel Hjorths nyutkomna bok "Besatt av vind, skuggsidan av en grön industri" blir en viktig del i den historien. Författaren är sedan flera år bosatt i Skåne och har på nära håll kunnat följa skeendet i det landskap där utbyggnaden först tog fart. Peter Skeel Hjorth beskriver protestmöten, samråd, domstolsförhandlingar, möten med närboende, politiker, advokater, konsulter, hela den apparat som får sin näring av vindkraftutbyggnaden. Det är aldrig någon tvekan på vems sida han står. Boken är en partsinlaga av renaste slag och en nödvändig motbild till den glättiga beskrivning som förmedlas av stora delar av ett energietablissemang som ännu inte tycks ha insett vad som håller på att hända.

  Boken är en e-bok och finns att ladda ner (gratis) på www.saxo.com

  Einar Fjellman

  Ängelholm

 2. Yderligere info
  ISBN13:
  9788740486094
  Forlag:
  HSP Publish
  Format:
  ePub
  Udgave:
  1
 3. Anmeldelser
 4. Saxo app'en
  Læs bogen direkte på din telefon eller tablet med Saxos app. Læs mere om e-bøger her.

Fandt du ikke hvad du søgte?

Hvis denne bog ikke er noget for dig, kan du benytte kategorierne nedenfor til at finde andre titler. Klik på en kategori for at se lignende bøger.