Du er her:
 • Brugerprofil

Ashraf R

Medlem af SAXO siden 09-10-2013.

Har skrevet 262 anmeldelser med en gennemsnitlig vurdering på 3,8.Opnåede medaljer

Hold musen over en medalje, for at se hvad det kræver for at opnå den.

 • Skriv 5 anmeldelser

  Litteraturugle

 • Skriv 25 anmeldelser

  Ordsluger

 • Skriv 100 anmeldelser

  Bogorm

 • Skriv 250 anmeldelser

  Læsehest

 • Skriv en anmeldelse over 300 ord

  Anmelderhaj


Titler Ashraf R kunne lide, du ikke har anmeldt endnu


Alle anmeldelser fra Ashraf R

Sorter efter år: Alle 2018 2017 2014 2016 2013 2015

Ashraf R har skrevet 262 anmeldelser.

Enlightenment Now

(Bog)

"Bogens budskab er godt: på trods af hvad mange tror, så går det bedre end det nogensinde har gjort. "Argumentationen" for dette er desværre meget manipulerende, og der er en ubehagelig tone overfor al…"


The Satanic Verses

(Bog)

"Hvilken slags idé er du? Bøjer du af, som siv i vinden? Går du på kompromis, tilpasser dig, og overlever i din egen niche i samfundet? Eller står du fast, koste hvad det vil? Enhver ny idé bliver stil…"


The Rise and Fall of Ancient Egypt

(Bog)

"Bogen fortæller Det Gamle Egyptens historie. Fortællingen begynder med det 1. Dynasti, og har kun enkelte tråde til den prædynastiske periode. Fortællingen fortsætter frem til Cleopatra – 3000 år sene…"


The Book Nobody Read

(Bog)

"Owen Gingerich var Smithsonian professor i astronomi og videnskabshistorie ved Harvard, og var involveret i forberedelserne til 500 året for Copernicus’ fødsel, der I 1973 skulle fejres med mange arra…"


Almost Human

(Bog)

"Normalt synes jeg at titlen er det mindst vigtige ved en bog, men i dette tilfælde, er bogens titel, og især undertitel, så misvisende at det forringede oplevelsen. Jeg havde et klart indtryk af at bo…"


Letters to Father

(Bog)

"Denne lille letlæste bog, med de bevarede breve fra Galileo Galileis begavede datter, er betagende læsning. Ydmyg og velformuleret, giver hun os et indblik i hendes liv i klosteret, med de mange gørem…"


Pascal

(Bog)

"Allerede på første side af forordet bliver det klart, at Carl Henrik Koch ikke er den rette til at skrive en biografi af Blaise Pascal. Det allerførste han føler trang til at sige om emnet, efter at h…"


Evil Under the Sun

(Bog)

"Hercule Poirot er på en velfortjent ferie på The Jolly Roger Hotel, der, lidt excentrisk, er bygget på sin egen lille ø tæt på fastlandet. Ved lavvande er der en gangbro der forbinder øen med land, me…"


The Piltdown Forgery

(Bog)

"Charles Dawson var en velanset amatør, med gode forbindelser. Han havde fundet adskillige spændende ting, og han havde skrevet spændende, veldokumenterede bøger. Han havde tiden, som de professionelle…"


Man Discovers the Galaxies

(Bog)

"Erkendelsen af universets ufattelige størrelse er endnu ikke 100 år gammel. Før det vidste man godt at universet var meget stort, og helt uden for de størrelsesforhold vi rigtig kan forholde os til, m…"


Cannibalism

(Bog)

"Med forfatteren knædybt i en lille sø i Arizona, lægger bogen ud med et lille gys, der danner rammen om bogen. Søen er hjem for haletudserne tilhørende tudsen Scaphiopus bombifrons. Disse haletudser k…"


Murder on the Orient Express

(Bog)

"Agatha Christies lille mesterværk, hvor Hercule Poirot tilfældigt havner midt i et omhyggeligt planlagt hævnmord. Selv den bedste planlægning kan fejle, og sneet inde på sporet sammen med Hercule Poir…"


Death on the Nile

(Bog)

"Selv om jeg har set filmatiseringerne utallige gange, er det en fornøjelse at læse Agatha Christies mesterværk. På trods af de meget vellykkede filmatiseringer, og på trods af at man kender plottet al…"


Lise Meitner

(Bog)

"Denne biografi af Lise Meitner byder på utroligt meget. Født i Østrig i 1878, i en ikke-troende jødisk familie der konverterede til kristendommen, fik hun et liv med en sjælden blanding af modgang og …"


Neanderthal Man

(Bog)

"Forfatteren er en af pionererne i studiet af fortidens DNA, og bogen er en personlig beretning om dette arbejde, og historien bag. Studiet kræver en meget høj grad af renhed, da det meste DNA er nedbr…"


Miss Marple

(Bog)

"Disse short stories med Miss Marple er korte, letlæste, og ganske fornøjelige - men en noget tynd kop te. Miss Marple er ikke engang en del af handlingen i de fleste af dem. I stedet er det andre der …"


The Complete Plays of Sophocles

(Bog)

"Jeg er meget imponeret af kvaliteten af denne udgivelse. Paperbacken er blød, og lækker og ligger godt i hånden. Siderne er hvide, og layout er i top. Der er ikke sparet på noget her, selv om prisen e…"


The Indus

(Bog)

"En lettilgængelig introduktion til Induskulturen. Bogen begejstrer ikke, men den leverer hvad den skal. Derfor skal de tre stjerner ses som en neutral karakter. Andrew Robinson plejer at skrive bedre …"


Inordinate Fondness for Beetles

(Bog)

"En udmærket og letlæst bog, hvor forfatteren citerer fra Alfred Russel Wallace og supplerer med hans egne betragtninger. Alfred Russel Wallace virke strakte sig over mange emner. Udover hans videnskab…"


Cecilia Payne-gaposchkin

(Bog)

"Selve selvbiografien er ganske udmærket, med spændende indblik i hendes arbejde. Dette udgør dog kun en ret lille del af bogen. Resten er mere personligt, og det har ikke den samme wow-faktor, for Cec…"


It

(Bog)

"Dette har altid været min mindst foretrukne Stephen King roman, og genlæsning i forbindelse med filmen har ikke ændret dette. Der er mange ting der fungerer rigtigt fint: der er mange små delhistorier…"


Cafe Neandertal

(Bog)

"Bogens forfatter er antropolog, og hun deltager i de arkæologiske udgravninger på opfordring, fordi man ønsker at hun skal skrive om Neandertalerne. Hun har en relevant uddannelse til dette. Men bogen…"


How To Think Like a Neandertal

(Bog)

"I bogen forsøger en arkæolog og en psykolog at dykke ind i hovedet på neandertaleren. Hvordan var de sammenlignet med os? Der er naturligvis meget som ikke kan besvares, men der er også mange overrask…"


Travels with a Tangerine

(Bog)

"Dette er en rejsebeskrivelse, hvor forfatteren besøger nogle af de steder som Ibn Battutah også besøgte. Det er første bind i en trilogi. Det er ganske velskrevet, med muntre og opløftende oplevelser,…"


The Year Without Summer

(Bog)

"Udbruddet af Tambora i 1815, var det kraftigste vulkanudbrud i 2000 år, og det kom på et uheldigt tidspunkt, efter flere år med koldere vejr, på grund af andre vulkanudbrud. 1816 blev kendt som året u…"


The Tommyknockers

(Bog)

"En dag hvor ”Bobbi” Anderson går i sin skov, nær den lille by Haven, snubler hun over et stykke metal der stikker op af jorden. Det viser sig at være en flyvende tallerken(!), der er styrtet ned for l…"


The Iliad

(Bog)

"Meget fin oversættelse af Iliaden, med god introduktion og fine noter. Den skulle være mere præcis i forhold til originalen, end andre nutidige oversættelser, men det kan jeg ikke vurdere. Sproget er …"


The Iliad and the Odyssey

(Bog)

"George Chapmans oversættelser af Iliaden og Odysseen er mere end 400 år gamle, og i en ganske anden stil end de nutidige oversættelser - de rimer blandt andet! De er en fornøjelse at læse, men ikke så…"


Needful Things

(Bog)

"Bogen foregår i Castle Rock, ligesom flere andre af Stephen Kings bøger. Flere personer er derfor gamle kendinge. Det er dog ikke nødvendigt at have læst de tidligere bøger, for man får alt det at vid…"


The Monty Hall Problem

(Bog)

"Bogen omhandler et nærmest herostratisk berømt problem i sandsynlighedsregning: Forestil dig et TV-show hvor du kan vinde en stor præmie, f.eks. en bil. Bilen står bag ved den ene af tre ens låger, na…"


Howards End is on the Landing

(Bog)

"Susan Hill er forfatter og anmelder, og som man kan forvente har hun derfor en masse bøger. Udgangspunktet for denne lille fornøjelige lille bog, er at hun en dag ikke kunne finde en bog som hun ledte…"


Predictably Irrational

(Bog)

"Bogen omhandler cognitive bias der påvirker os i dagligdagen. Der omtales hovedsageligt forfatterens eget, meget omfattende, arbejde, men der citeres også andre undersøgelser. Han er omhyggelig med at…"


Misery

(Bog)

"Stephen King har skrevet flere bøger om forfatterrollen. I dette tilfælde om en forfatter, Paul Sheldon, der har stor succes med overfladiske bøger, med figuren Misery Chastain, men som hellere vil sk…"


Shining, The (PB) - B-format

(Bog)

"Det er unødvendigt at sige at bogen er bedre end filmen, for der er kun ganske få undtagelser til dén regel; men sjældent har det været mere rigtigt end med The Shining. Ikke engang den grundlæggende …"


Mindset

(Bog)

"Øvelse gør mester, og uanset hvor stort et talent man har, så kræver det hårdt arbejde at være på toppen. Men hvor kommer det grundlæggende talent fra? Den almindelige tankegang, og den definition ord…"


Ahmad Ibn Hanbal

(Bog)

"Denne biografi af Ahmad ibn Hanbal sætter sig ligesom mellem to stole. Den er skrevet af en ikke-muslim for andre ikke-muslimer, på et niveau hvor de færreste ikke-muslimer har interesse for emnet - m…"


Planck

(Bog)

"Max Planck var en af de mest betydningsfulde fysikere nogensinde. Billedet jeg så tegnet af ham, har dog været meget misvisende. Det har været billedet af en person der gjorde én enorm opdagelse, hvor…"


Min europæiske familie i de sidste 54.000 år

(Bog)

"En rigtig god og velskrevet bog. Forfatteren tager udgangspunkt i DNA-analyser af sin egen familie, til at tegne et bredt billede af Europæernes historie. Beskrivelsen af stenalder og bronzealder syne…"


Islamic Civilization in Thirty Lives

(Bog)

"Jeg ved ikke hvem målgruppen er til disse overfladiske og respektløse biografier. Hvorfor bruge tid og penge på bogen, hvis man ikke føler for emnet?"


Why We Cooperate

(Bog)

"En meget spændende og tiltalende bog, i et forholdsvis lille format. Tomasello beskriver en række forsøg der synes at vise, at hjælpsomhed er en medfødt egenskab hos mennesker, i modsætning til f…"


Hanbali Acts of Worship

(Bog)

"Bogen anbefaler at man først læser "Qaddumi's Elementary Hanbali Primer", som man også kan få gennem Saxo. Denne er en gennemgang af de meget grundlæggende forhold, men på et niveau hvor der var intet…"


Qaddumi's Elementary Hanbali Primer

(Bog)

"En gennemgang af de mest grundlæggende forhold i Hanbali retsskolen. Der er ingen sammenligning med andre retsskoler. Det er en opremsning i punktform, og der er ingen forklaringer. Dette er for overf…"


How Apollo Flew to the Moon

(Bog)

"Denne bog omhandler 'kun' de tekniske og praktiske løsninger ved Apollo. Der er ikke særlig meget forhistorie, eller omtale af mulige løsninger der siden blev fravalgt. Igennem hele bogen, er der en d…"


Epistle on Worship

(Bog)

"Ibn Taymiyya(h)'s fantastisk inspirerende værk, i en knap så inspirerende udgave. Jeg vil klart anbefale at man i stedet skaffer sig udgaven fra Ta-Ha, oversat af Nasiruddin al-Khattab. Saxo har den …"


Al-Ubudiyyah

(E-bog)

"Fantastisk inspirerende bog af Ibn Taymiyyah, der anbefales alle muslimer. Oversættelsen er let at følge, i et godt letlæst sprog. Jeg har den i paperback, og her er layout flot og indbydende. Teksten…"


Medea

(Bog)

"Denne udgave af Medea gives den bedste anbefaling. Det er netop på denne måde at jeg foretrækker at læse en græsk tragedie: Én bog med én tragedie; i et lækkert, flot layout, og med en behagelig hardc…"


Three Plays

(Bog)

"Positivt overrasket over af kvaliteten af denne billigbog, der er blød og behagelig at læse i. Layoutet er det lidt kedelige, hvor der ikke ofres tom plads, når personerne skifter. Der er naturligvis …"


Tallenes bog

(Bog)

"En udmærket bog om matematik, hvor mange forskellige emner behandles ud fra deres historie. Bogen kræver ikke forkundskaber, men henvender sig jo mest til dem der har det."


The Orestes Plays

(Bog)

"De tre tragedier passer indholdsmæssigt sammen, men udgør ikke en trilogi. Bogen indledes med en god introduktion, hvor Euripides' behandling sammenlignes med Homer, Aischylos og Sofokles. Hver traged…"


Struck by Lightning

(Bog)

"Bogen indeholder en del gode, men ikke særligt velskrevne, eksempler på sandsynligheder og statistik fra dagligdagen. Eksempler fra spillesteder og kasinoer fylder for meget. Der er næsten ingen matem…"


The Craving Mind

(Bog)

"Bogen indeholder tankevækkende beskrivelser af hvad der sker, når vi danner vaner eller bliver afhængige. De forskellige former for afhængighed har meget til fælles, uanset om det er stoffer, cigarett…"


Andromache

(Bog)

"[Anmeldelse af udgaven fra Mondello Publishing, oversat af Bruce van Deventer] Denne udgave af Euripides tragedie virker ganske tiltalende, både i sproget og i bogens fysiske udformning. Og så til en …"


Incompleteness

(Bog)

"Et meget sympatisk portræt af Kurt Gödel, hvor hans liv beskrives i uddrag, og hvor hans arbejde sættes i sammenhæng. Hans berømte beviser gennemgås i omskrevet form, men denne del fungerer mindre god…"


The Jinn from Hyperspace

(Bog)

"En samling af Martin Gardners indlæg, kommentarer, boganmelderse m.m. Gardner er altid værd at læse, men de fascinerende puslerier og den rekreative matematik er der ikke."


The Iliad

(Bog)

"I Oldtidskundskab i gymnasiet læste vi Odysseen, og i den gamle danske oversættelse var den svær at læse. Jeg kom derfor aldrig i gang med Iliaden, selv om jeg havde et principielt ønske om at kende d…"


The Trouble with Physics

(Bog)

"Bogen er til dels en kritik af strengteori, men i højere grad en kritik af den dominans strengteori har fået. Teorien er så dominerende, at det, iflg. Smolin, er næsten umuligt at få en karriere som f…"


The Glass Universe

(Bog)

"En god og velskrevet historiebog om Harvard Observatoriet, med særlig vægt på de kvindelige bidrag. Bogen er meget detaljeret, og der er en god balance. Bogen har dog ikke den samme gnist, som jeg føl…"


The Hunt for Vulcan

(Bog)

"Thomas Levenson skriver om videnskab som om det var en kriminalroman, og i The Hunt for Vulcan går denne indfaldsvinkel op i en højere helhed, og bliver til et populærvidenskabeligt mesterværk. V…"


Newton and the Counterfeiter

(Bog)

"I slutningen af det 17. århundrede var England ramt af økonomisk kaos, der truede med at få hele samfundet til at bryde sammen. De gamle håndslåede mønter var af dårlig kvalitet, så de var lette at fo…"


Iphigenia at Aulis

(Bog)

"Euripides’ fantastiske genfortælling af sagnet om Kong Agamemnons datter, Iphigenia, der i Aulis skal ofres, for at formilde Artemis, så den græske hær kan komme af sted til Troja. Agamemnon har fået …"


Neanderthals Rediscovered

(Bog)

"Neandertalerne har været omgivet af fordomme, lige siden man første gang fik kendskab til dem, for 150 år siden. I de seneste år er billedet dog ved at ændre sig, da man opdager flere og flere ligheds…"


Ingenious Pursuits

(Bog)

"Spændende og velskrevet bog, om den videnskabelige revolution, i tiden omkring Newton. En lang række videnskabelige arbejder påvirker hinanden, og er tæt knyttet til udviklingen af teknologi. Bogen be…"


The Newton Papers

(Bog)

"Da Newton døde i 1727, efterlod han en stor mængde notesbøger og løse papirer, fulde a notater. Indholdet var kontroversielt, og Newton havde været omhyggelig med at skjule det mens han var i live. Me…"


Isaac Newton

(Bog)

"En anderledes biografi, hvor der ikke lægges så meget vægt på en fortløbende beskrivelse, som at der i stedet tegnes en serie portrætter af Newton, fra hans vigtigste periode. De biografiske detaljer …"


Woolsthorpe Manor, Lincolnshire

(Bog)

"Bogen er en besøgsguide, som man typisk vil købe i en souvenirbutik, og som ikke indeholder mere tekst, end at man kan læse den mens man går rundt. Det er en fin lille sag, med flotte nutidige bill…"


Micro

(Bog)

"Michael Crichton nåede ikke at blive færdig med Micro, før han døde i 2008. Bogen blev skrevet færdig af Richard Preston, ud fra det ufærdige manuskript og de efterladte noter. Det synes jeg tydeligt …"


Chasing Venus

(Bog)

"I det 18. århundrede havde man et godt kendskab til de relative afstande i Solsystemet. Man vidste f.eks. at Mars er 1,5 gange længere fra Solen end Jorden, men man vidste ikke hvad dette betød i kilo…"


Philosophy of Science: A Very Short Introduction

(Bog)

"På trods af det lille format, er dette en virkelig god introduktion til videnskabsteori. Bogen kommer vidt omkring, og behandler indledningsvis hvad videnskab er, om forskellen mellem induktion og ded…"


The Cambridge Companion to Newton

(Bog)

"Bogen indeholder 15 kapitler om forskellige emner vedrørende Newton. Behandlingen er god, og på et ret højt niveau, men er skrevet så lægfolk kan følge med. Bogen er et rigtig godt supplement til biog…"


Scientists

(Bog)

"Korte portrætter af betydningsfulde forskere igennem videnskabens historie, fordelt over hele videnskabens spektrum, fortalt i 40 kapitler. Der er meget godt ved denne bog. Jeg kan godt lide udvalg…"


Breaking the Maya Code

(Bog)

"Spændende bog om dechifreringen af Mayaernes hieroglyffer. Bogen følger dechifreringen i detaljer, og der gives mange eksempler. Bogen er lidt svær, og forfatteren kunne have gjort mere ud af at forkl…"


A Buzz in the Meadow

(Bog)

"I 2003 købte Dave Goulson et faldefærdigt hus i Frankrig, midt i naturskønne omgivelser. Vi følger derefter hans arbejde med at sætte huset i stand, og føre jorden tilbage til en mere naturlig tilstan…"


A Sting in the Tale

(Bog)

"Tiltalende bog om forfatterens arbejde med humlebier. Bogen er fuld af personlige anekdoter, der er skrevet med megen humor. Det er en letlæst og velskrevet bog, der anbefales til alle med en interess…"


God's Universe

(Bog)

"Bogen indeholder de tre William Belden Noble Lectures som Owen Gingerich gav i 2005. Han er en spændende og velformuleret forsker, og man fornemmer hvor spændende det må have været at overvære. I tryk…"


Archives of the Universe

(Bog)

"Bogen bygger på en fremragende idé, som andre har prøvet før: udvalgte opdagelser illustreres med et udsnit fra opdagerens oprindelige artikel/bog, og sættes i sammenhæng af forfatteren. Men, det …"


Johannes Kepler Life and Letters

(Bog)

"Johannes Kepler er en af de mest spændende personer fra begyndelsen af "den videnskabelige revolution". Han er dertil meget sympatisk, i modsætning til mange af de andre forskere fra den tid. At læse …"


Searching for the Oldest Stars

(Bog)

"De ældste stjerner i universet giver vigtig information om forløbet af Big Bang, og om forholdene i det tidlige univers. De er dertil en vigtig test for om vores forståelse af energiproduktionen i st…"


River Monsters

(Bog)

"Selv om jeg ikke er lystfisker, så er River Monsters en af mine foretrukne udsendelser på Tv. En god kombination af natur og mennesker, og af fisk der er så store at de kan skade mennesker. Dertil ogs…"


The Six-Cornered Snowflake

(Bog)

"En lille fascinerende bog, fra en af de mest fascinerende genier, nogensinde. Bogen er skrevet som en gave, og vil fortsat fungere som den næsten perfekte gave til den naturvidenskabeligt interessered…"


Cosmos

(Bog)

"Jeg havde høje forventninger til bogen - en af de bedst sælgende videnskabsbøger nogensinde - og blev derfor også tilsvarende skuffet da jeg læste den. Bogen har da bestemt sine kvaliteter: den er…"


The Astronomer and the Witch

(Bog)

"Bogen giver et godt portræt af Kepler og hans familie, først og fremmest hans mor, og giver samtidig et spændende indblik i hekseforfølgelserne. Bogens egentlige hovedperson er Keplers mor, der a…"


Setting Aside All Authority

(Bog)

"En vellykket og meget fascinerende bog, om valget mellem det heliocentriske og geocentriske verdensbillede, set midt i det 17. århundrede. På dette tidspunkt talte videnskaben sit tydelige sprog: Cope…"


The Invention of Nature

(Bog)

"Bogen er velformuleret og god læsning hele vejen igennem - men den formår ikke at yde Alexander von Humboldt fuld fortjeneste. Beskrivelsen af hans rejse til Sydamerika virker spændende og velafba…"


The Subjectivity of Scientists and the Bayesian Approach

(Bog)

"Selv om videnskab stræber efter at være objektiv, så er det bogens påstand at subjektivitet er en vigtig del af forskernes metode. For at illustrere dette, gennemgås 15 banebrydende forskeres arbejde.…"


Astronomia Nova

(Bog)

"En virkelig flot udgave af en af videnskabens vigtigste bøger."


Celestial Revolutionary

(Bog)

"John Freely har tydeligvis lavet meget omfattende research før han skrev denne bog, og bogen indeholder derfor et væld af værdifulde oplysninger. Desværre formår han ikke at samle det til sammenhængen…"


Galileo

(Bog)

"Jeg er vokset op med Galilei som den store helt. Lige fra jeg som dreng begyndte at interessere mig for astronomi, stod Galilei som et forbillede til efterlevelse, med hans modige forsvar af Copernicu…"


Dark Sun

(Bog)

"Bogen er efterfølger til The Making og the Atomic Bomb, der gave Richard Rhodes Pulitzer prisen. Igen er det en meget vellykket bog, men ikke på niveau med hans første bog. Det jeg især holdt af i den…"


The Making Of The Atomic Bomb

(Bog)

"Jeg har ikke læst 25 år-jubilæumsudgaven, med det nye forord, men jeg har læst den oprindelige udgave adskillige gange siden den udkom. Det er en usædvanlig vellykket bog. Meget velskrevet, og fængsle…"


Kepler and the Universe

(Bog)

"En udmærket biografi om Johannes Kepler, der både omhandler hans liv og hans videnskab. Bogen har en god vægtning mellem de enkelte perioder, lige fra hans tidligste år og frem til hans pludselige…"


Vampires, Burial, and Death

(Bog)

"Lad det være slået fast med det samme, at denne bog er nonfiction, og omhandler vampyrer i folkloren, og ikke de vampyrer man møder i film og romaner. Denne vampyr vil normalt ikke være en høj og slan…"


The Holy Qur'an

(Bog)

"Yusuf Ali’s oversættelse af Qur’anens mening er anerkendt som en af de bedste, og er blandt de oversættelser der er lettest at læse. Derfor anbefales de til alle der ikke er fuldt fortrolige med at læ…"


Song of Wrath

(Bog)

"Denne velskrevne og fascinerende fortælling kaster os direkte ind i den Peloponnesiske Krig. Tiden er sommeren 424 BC, krigens 8. år, og stedet er uden for murene omkring Megara. Et planlagt forræderi…"


Archaeology

(Bog)

"Bogen er en introduktion til arkæologiens og arkæologernes verden, og der er ingen tvivl om, at hoved-målgruppen er arkæologistuderende, og at den samtidig skal kunne fungere som reference-bog for de …"


The Adventures & Memoirs of Sherlock Holmes

(Bog)

"Bogen indeholder de to første serier af noveller om Sherlock Holmes, der blev udgivet i The Strand fra 1891 til 1893. Novellerne forudsætter kendskab til Sherlock Holmes, men det har de fleste vel. De…"


The Landmark Thucydides

(Bog)

"Thucydides vil til alle tider være den vigtigste kilde til den Peloponnesiske Krig, også selv om der gennem tiden har været rejst større, eller mindre, tvivl om hans objektivitet. Det er vel heller ik…"


City of the Ram-Man

(Bog)

"En flot illustreret bog om den Egyptiske by Mendes, der var en vigtig by igennem hele det gamle Egyptens historie. Byen var hjem for vædder-guden Banebdjedet, der forbindes med Osiris’ sjæl, og senere…"


Dialogue Concerning the Two Chief World Systems

(Bog)

"Dette er bogen der for alvor bragte Galilei i fedtefadet. Galilei havde længe været fortaler for Copernicus’ verdensbillede, men hans arrogante og provokerende stil, gav ham i 1616 et kraftigere forbu…"


Archaeology

(Bog)

"Bogen er en introduktion til arkæologiens og arkæologernes verden, og der er ingen tvivl om, at hovedmålgruppen er arkæologistuderende, og at den samtidig skal kunne fungere som referencebog for de pr…"


Selected Writings

(Bog)

"Et godt udvalg af Galileis vigtigste tekster; i en god letlæst oversættelse, med gode noter, i en billig bog af god kvalitet: Man kan ikke andet end at anbefale denne udgivelse, til alle der er intere…"


A Photographer on the Hajj

(Bog)

"Muhammad ’Ali Effendi Sa’udi arbejdede i det egyptiske justitsministerium, og arbejdede dertil også som fotograf. Han havde ikke nogen ledende stilling, men fik dog mindre opgaver i forbindelse med pi…"


Galileo's Daughter

(Bog)

"Et anderledes menneskeligt portræt af Galileo Galilei, beskrevet ud fra brevene som hans begavede ældste datter, Maria Celeste, sendte gennem den sidste vigtige del af hans liv: fra kort tid efter opf…"


Islam, Science, and the Challenge of History

(Bog)

"En god og velskrevet bog med mange gode noter. Bogen baserer sig på en forelæsningsserie, i serien The Terry Lectures, og det mærker man: Bogen er bygget op omkring gode, velvalgte eksempler, der …"


The Riddle and the Knight

(Bog)

"John Mandeville rejste ud fra England i 1322, først til det hellige land og siden mod øst, og efter at han kom hjem i 1356 udgav han sin rejsebeskrivelse. Han var kendt som den der havde rejst længere…"


Godel, Escher, Bach

(Bog)

"Dette er en fantastisk bog, som jeg læste første gang i begyndelsen af 80'erne. Det er en bog der har haft meget stor indflydelse. Bogen handler grundlæggende om mulighederne for at skabe kunstig …"


Metamagical Themas

(Bog)

"Douglas R Hofstadter skrev sin månedlige spalte, "Metamagical Themas", i det populærvidenskabelige tidsskrift Scientific American, fra januar 1981 til juli 1983. Disse er blevet samlet i denne bog, hv…"


Tycho Brahe: A Picture of Scientific Life and Work in the Sixteenth Century

(Bog)

"Tycho Brahe er en af de vigtigste danske videnskabsmænd gennem tiderne; men da han tilbragte næsten hele sin danske tid i Skåne, så opfatter svenskerne ham også som en af deres. Denne detaljerede biog…"


The Complete Gods and Goddesses of Ancient Egypt

(Bog)

"Velskrevet og velillustreret bog, der klart kan anbefales. En flot bog, som kunne have været flottere, hvis man havde ofret nogle flere sider til teksten. Det ser lidt sammenpresset ud. Bogen indl…"


The Seventy Great Mysteries of Ancient Egypt

(Bog)

"Bogen gennemgår en række uafklarede problemstillinger fra det gamle Egypten. Beskrivelserne er egentlig udmærkede, og illustrationer er gode, men man forsøger at give emnet et unødvendigt mystisk præg…"


Why Socrates Died

(Bog)

"Sokrates er omgivet af myter. Han skrev ikke selv, så det billede man har af ham, er skabt af hans tilhængere, der i større eller mindre grad, forsøgte at bruge Sokrates til deres egen sag. Denne bog …"


Four Colors Suffice

(Bog)

"Det er velkendt, at et kort altid kan farvelægges med højst fire farver, således at tilstødende lande er farvelagt med forskellige farver. Gennem tiden har man, almindeligvis, troet at det var gældend…"


Death in the Clouds

(Bog)

"Hercule Poirot bryder sig ikke om at flyve, da det giver ham problemer med maven, og han blunder derfor da der begås et mord kun få meter fra ham, under en flyvetur fra Paris til London. Det mærkelige…"


Subtle is the Lord

(Bog)

"Enhver biografi skal finde en meget vanskelig balance mellem det faglige og det personlige portræt. Hvordan var personen som menneske – og hvad lavede personen som gør at vi har lyst til at læse deres…"


Jurassic Park

(Bog)

"Jeg læste Jurassic Park flere gange for en 15 – 20 år siden, men glemte så, i svagt øjeblik, at der ikke er noget der hedder ”for mange bøger”, men at det i stedet hedder ”for få bogreoler”. Jeg er gl…"


Malcolm

(Bog)

"Hvorfor læser man biografier? Det er der jo flere grunde til - én af dem er, at lade sig inspirere af andres storhed og præstationer. Malcolm X var netop en mand der kunne lede store grupper ved sin u…"


Phantoms on the Bookshelves

(Bog)

"Forfatteren har gennem sit arbejde og sine interesser, samlet sig et personligt bibliotek på ikke mindre end 40 000 bøger. Bogen handler om dette bibliotek, og de praktiske problemer det medfører; og …"


Quiet

(Bog)

"Måske den bedste bog jeg har læst i det sidste år!"


Handbook for Hajj and Umrah

(Bog)

"En udmærket vejledning til Hajj, som jeg brugte da jeg forberedte mig til rejsen. Jeg brugte den ikke under selve Hajj, hvor jeg brugte en anden vejledning, der var lettere at overskue, når man står i…"


The Peloponnesian War

(Bog)

"En ny bog om den Peloponnesiske Krig, fundet tilfældigt på tilbud i en boghandel, satte gang i en Marathon læsning af alt hvad jeg havde om emnet, og anskaffelse af flere nye bøger – bl.a. denne bog. …"


BrainScripts for Sales Success: 21 Hidden Principles of Consumer Psychology for Winning New Customers

(Bog)

"I princippet er det jo nemt at sælge: få kunden i tale, afdæk deres behov, og fortæl dem hvorfor dit produkt er den rigtige løsning. Rigtig mange salg kan gøres på denne simple måde. Der er imidlertid…"


Art of Talking So That People Will Listen: Getting Through to Family, Friends & Business Associates

(Bog)

"Vi oplever alle frustrationen over dårlig kommunikation. Det er svært at beskriver sine tanker helt præcist - og selv når det lykkes, har man følelsen af, at andre alligevel ikke rigtig har forstået d…"


Mathematical Thought from Ancient to Modern Times

(Bog)

"God og velskrevet bog om matematikkens historie. Bogens matematik kræver lidt, der er portrætter af matematikere og det hele sættes ind i en historisk ramme. Bind 1 går frem til ca. 1700 - og starter…"


How to Win Friends and Influence People

(Bog)

"Vejen til venskab, lederskab og indflydelse går IKKE gennem klager, kritik, trusler og ydmygelser. Det burde være indlysende, men det er alligevel fejl der begås hele tiden, overalt i samfundet. Dale …"


The Famished Road

(Bog)

"The Famished Road er en bog der er meget anderledes end hvad jeg ellers har læst. Søger man på nettet bliver det klart, at der er en masse mytologi der er underforstået i bogen. Som en almindelig vest…"


Smart Calling

(Bog)

"Fremragende bog om telefonsalg der anbefales alle der beskæftiger sig med salg over telefonen. Bogen beskæftiger sig med B2B, men også telefonsælgere der beskæftiger sig med B2C, vil have stor gavn af…"


The Illustrated Longitude

(Bog)

"Jo længere væk man sejler på de store have, des vigtigere er det, at man ved nøjagtig hvor man er. Det er naturligvis vigtigt at man kommer det rigtige sted hen - men det helt overskyggende problem fo…"


Vampires, Burial, and Death

(Bog)

"Lad det være slået fast med det samme, at denne bog er nonfiction, og omhandler vampyrer i folkloren, og ikke de vampyrer man møder i film og romaner. Denne vampyr vil normalt ikke være en høj og slan…"


Ancient Egyptian Construction and Architecture

(Bog)

"Omhyggelig og detaljeret beskrivelse af de metoder der lå til grund for Det Gamle Egyptens store bygningsværker. Der er særlig fokus på templerne, hvor konstruktionen lettere kan observeres, mens der …"


Four Colors Suffice

(Bog)

"Det er velkendt, at et kort altid kan farvelægges med højst fire farver, således at tilstødende lande er farvelagt med forskellige farver. Gennem tiden har man, almindeligvis, troet at det var gældend…"


Four Colors Suffice

(Bog)

"Det er velkendt, at et kort altid kan farvelægges med højst fire farver, således at tilstødende lande er farvelagt med forskellige farver. Gennem tiden har man, almindeligvis, troet at det var gældend…"


Van Gogh

(Bog)

"Min viden om kunst er begrænset, men Vincent van Gogh er én af de malere, hvis billeder jeg altid har kendt og elsket. Min interesse for personen bag billederne, begyndte dog først ret sent - faktisk …"


Cold Calling Techniques, That Really Work!

(Bog)

"Handler først og fremmest om møde-booking, hvor Schiffman kan et par smarte tricks - lidt uærlige og tumpede, men han forsøger jo blot at sætte et møde i stand hvor det egentlige salgsarbejde foregår.…"


The Art of Persuasion

(Bog)

"Handler om at opnå det man ønsker fra andre, ved at få dem til at ønske at hjælpe dig. Dette opnås ved at være anerkendende og respektfuld. Det er ikke blot et spørgsmål om, at hvis man er god ved and…"


Telephone Sales For Dummies

(Bog)

"Rigtig god lærebog om telefonsalg, der anbefales til alle der arbejder med salg over telefonen. Bogen giver en fuldstændig beskrivelse af alle emner, der vedrører telefonsalg - i modsætning til andre …"


The Mystery of the Blue Train

(Bog)

"Katherine Grey rejser til den franske Reviera, efter at hun har arvet en stor sum penge af Emma Harfield, for hvem hun arbejdede som ”companion”. Ombord på luksustoget The Blue Train, møder hun Ruth K…"


The Mystery of the Blue Train

(Bog)

"Katherine Grey rejser til den franske Reviera, efter at hun har arvet en stor sum penge af Emma Harfield, for hvem hun arbejdede som ”companion”. Ombord på luksustoget The Blue Train, møder hun Ruth K…"


Anna Karenina

(Bog)

"Anna Karenina bliver ofte beskrevet som den bedste roman nogensinde - men smag og behag er jo forskellige, og jeg gik fuldstændig kold overfor den. Sprogligt tænder den mig ikke rigtigt (det er måske …"


The ABC Murders

(Bog)

"Økonomiske problemer, på ranchen i Sydamerika, har midlertidigt bragt Captain Hastings tilbage til England. Derved kan han bistå sin gamle ven, Hercule Poirot, der udfordres af en tilsyneladende sinds…"


Crime And Punishment

(Bog)

"Forbrydelse og Straf følger den tidligere studerende Raskolnikov, der lever i fattigdom i St. Petersborg. Da vi møder ham i romanen, har han gennem en måned overvejet at slå pantelåneren Alyona Ivanov…"


Crime and Punishment

(Bog)

"Forbrydelse og Straf følger den tidligere studerende Raskolnikov, der lever i fattigdom i St. Petersborg. Da vi møder ham i romanen, har han gennem en måned overvejet at slå pantelåneren Alyona Ivanov…"


And Then There Were None

(Bog)

"Ti personer, der alle anklages for at have slået ihjel uden at loven kunne røre dem, inviteres/lokkes til en ensom ø, hvorefter de slås ihjel, en efter en, i overensstemmelse med et børnerim, der hæng…"


Murder in the Mews

(Bog)

"Fire udmærkede og letlæste historier med Hercule Poirot. Længden er passende til at læse hver historie på en enkelt gang; ikke helt nok til virkelig at opbygge historien - men med de velkendte filmati…"


Why Socrates Died

(Bog)

"Sokrates er omgivet af myter. Han skrev ikke selv, så det billede man har af ham, er skabt af hans tilhængere, der i større eller mindre grad, forsøgte at bruge Sokrates til deres egen sag. Denne bog …"


The Seventy Great Mysteries of Ancient Egypt

(Bog)

"Udmærkede beskrivelser af en række uafklarede problemstillinger fra det gamle Egypten. Der er ingen "mysterier" i ordets egentlige betydning. Jeg synes at bogens mest appellerer til det mindre seriøse…"


Kvinder i koranen

(Bog)

"Bogen har en del kvaliteter, men der er meget der trækker ned. I bogen gennemgås de kvinder der omtales i Qur'anen, hvor der trækkes på en række kilder, med henblik på at vise de forskellige opfattels…"


The Koran

(Bog)

"E H Palmers oversættelse er en af de første oversættelser af Qur'anen til engelsk, og den udkom første gang i 1880. Oversættelsen har gennemgående et pænt og letlæst sprog, men har undertiden et mærke…"


The Complete Gods and Goddesses of Ancient Egypt

(Bog)

"Velskrevet og velillustreret bog, der klart kan anbefales. En flot bog, som kunne have været flottere, hvis man havde ofret nogle flere sider til teksten. Det ser lidt sammenpresset ud. Bogen indlede…"


The Complete Valley of the Kings

(Bog)

"Omfattende og omhyggelig bog om Kongernes Dal. Mange gode billeder og tegninger. Det der trækker ned er bogens disposition: gennemgangen af de forskellige grave, emner m.m. kommer ikke i den rækkefølg…"


The Routledge Dictionary of Egyptian Gods and Goddesses

(Bog)

"Jeg har ikke set denne anden reviderede udgave, men jeg har første udgave fra 1986. Denne har hele tiden været min foretrukne, da artiklerne er mere velskrevne og detaljerede end mine andre tilsvarend…"


Nudge

(Bog)

"Vi mennesker er ikke så rationelle som vi gerne går og tror, men bliver ledt på afveje af cognitive bias. At være bevidst om cognitive bias vil derfor hjælpe med at undgå at begå fejl. Nudge handler d…"


Second Armagh catalogue of 3300 stars for the epoch 1875

(Bog)

"John Louis Emil Dreyer var en dansk-irsk astronom, der har haft meget stor betydning. Hans katalog ”New General Catalogue of Nebulae and Clusters of Stars” er, med sine NGC-numre, elsket af alle astro…"


The Prehistory of Egypt

(Bog)

"Bogen omhandler perioden fra de ældste menneskelige spor, og frem til begyndelsen af 1. Dynasti, med speciel vægt på perioden fra 18000 BC til 3000 BC. Bogen er oprindelig skrevet på fransk, og udgive…"


The Concise Pepys

(Bog)

"Det er mærkeligt fascinerende at læse Pepys' dagbog: hans mange vigtige gøremål; hans mange detaljer om dagens almindeligheder; hans tanker om dit og om dat. Jeg har aldrig forsøgt at læse fra start t…"


Maya

(Bog)

"Fantastisk velillustreret bog om Mayaerne. Det er en stor tung bog, der bør ligge på et bord når man læser - ikke velegnet til turen til arbejdet."


The Man Who Loved Books Too Much

(Bog)

"Meget velskrevet og godt disponeret. Et fængslende indblik i de antikvariske bøgers verden og den besættelse nogle bogsamlere får, illustreret ved bogtyven John Charles Gilkey. Afslutningen er ikke r…"


Procrastination

(Bog)

"God og velskrevet bog om prokrastination. Bogen består af to hoveddele: Første del er der en gennemgang af de mange forskellige årsager der kan være til prokrastination, og anden del består af forskel…"


Used and Rare: Travels in the Book World

(Bog)

"En personlig beretning om hvordan forfatteren, og hendes mand, begynder at samle antikvariske bøger. Hun fortæller om deres køb, deres erfaringer, og om de forhandlere de møder. Den har ikke den store…"


A More Perfect Heaven

(Bog)

"Et portræt af Copernicus som person - og lidt om det copernikanske verdensbillede. Bogens første del giver et velskrevet indblik i hvilken person Copernicus var før han blev berømt - hvilket han jo f…"


Constantinople

(Bog)

"Ikke særlig velskrevet. Balancen i bogen virker ikke troværdig, og beskrivelsen af belejringen er så langtrukken, at jeg flere gange overvejede at stoppe, og bruge min tid bedre. Da jeg læste de sidst…"


1864 - dommedag Als

(Bog)

"Ligesom Slagtebænk Dybbøl er dette en velskrevet og medrivende beskrivelse af krigen i 1864. Bogen bruger de samme virkemidler, hvor krigen beskrives gennem en række personer, og bogen har også de sam…"


1864 - slagtebænk Dybbøl

(Bog)

"Velskrevet og medrivende bog om krigen i 1864, fra begyndelsen og frem til tabet af Dybbøl. Bogen kan læses for sig selv, men læser man ikke det næste bind, Dommedag Als, er man stoppet midt i vadeste…"


Tycho Brahe: A Picture of Scientific Life and Work in the Sixteenth Century

(Bog)

"Tycho Brahe er en af de vigtigste danske videnskabsmænd gennem tiderne; men da han tilbragte næsten hele sin danske tid i Skåne, så opfatter svenskerne ham også som en af deres. Denne detaljerede biog…"


Narrative of the Life of Frederick Douglass

(Bog)

"En meget bemærkelsesværdig selvbiografi af Frederick Douglass, der var født og opvokset som slave i Maryland USA. Han flygter til friheden da han var ca. 20 år gammel. Bogen er meget velformuleret - …"


Flatland

(Bog)

"Flatland er en novelle skrevet af den engelske Edwin Abbott Abbott, og udgivet anonymt. Novellen er en satire på det victorianske samfund, men som sådan fik den ikke meget betydning. Det der har givet…"


The Fourth Dimension Simply Explained

(Bog)

"I januar 1909 udskrev det velkendte populærvidenskabelige tidsskrift Scientific American en essay-konkurrence om den fjerde dimension. Der kom i alt 245 bidrag, hvoraf denne bog bringer 22 bidrag, udv…"


Another World or the Fourth Dimension

(Bog)

"Vores verden har som bekendt tre rumlige dimensioner som vi kan se og opleve. Einstein lærte os at tiden fungerer som en fjerde dimension, men anderledes end de tre rumlige dimensioner. Allerede før E…"


A History of Astronomy

(Bog)

"Walter W. Bryant har skrevet flere udmærkede bøger om emner indenfor astronomiens historie. Jeg blev derfor ret skuffet over denne bog, der er helt ude af balance som en samlende historiebog over astr…"


Count Like an Egyptian

(Bog)

"En anderledes og fascinerende bog om matematik. Egyptisk matematik behandles ofte som et sørgeligt overset ”Kapitel Et” i bøger om matematikken historie. Man ser lidt skævt til det, for det er ikke r…"


The Landmark Herodotus

(Bog)

"Alle med interesse for historie bør have Herodot i deres hjemmebibliotek! En version som man roligt kan vælge, er denne: The Landmark Herodotus. Det bliver ikke bedre end dette. Herodot er spændende …"


Architecture Maths Ancient Egypt

(Bog)

"En udmærket og seriøs behandling af egypternes brug af geometri, i templer og pyramider, af egyptologen Corinna Rossi. Det er et emne der er behandlet mange gange før, hvor arkæologer, historikere og …"


Count Like an Egyptian

(Bog)

"En anderledes og fascinerende bog om matematik. Egyptisk matematik er ofte et sørgeligt ”Kapitel Et” i bøger om matematikkens historie. Man ser lidt skævt til det, for det er ikke rigtig videnskab - …"


A History of Ancient Egypt

(Bog)

"God og velskrevet bog om det gamle Egypten, der omhandler tiden fra de første landbrugere ved Faiyum, omkring 5000 BC, frem til Cheopspyramiden, 2500 år senere. Resten af Egyptens historie er planlagt…"


Probability for Dummies

(Bog)

"Jeg kan godt lide bøger fra "for Dummies"-serien. Deres afslappede, humoristiske tilgang, hvor man starter fra bunden og går hurtigt frem - de er ikke egnet for folk der er dumme. Probability for Dumm…"


Abusir

(Bog)

"Anmeldelse af Abusir - Realm of Osiris. Anmeldelsen dukker undertiden også op til andre af Miroslav Verners bøger der hedder Abusir, men med anden undertitel. Velskrevet bog om Abusir - hovedsageligt…"


The Mummy

(Bog)

"Et sjovt sammensurium af mange forskellige egyptiske emner, og ikke kun om deres begravelser. Der er gennemgang af Egyptens historie, liste over nesubati-navne for de vigtigste konger skrevet med hier…"


Osiris and the Egyptian Resurrection, Vol. 1

(Bog)

"Bogen omhandler Osiris, der som hersker over Dødsriget, er en af de vigtigste egyptiske guder – eller rettere: den omhandler E. A. Wallis Budges opfattelse af ham. Det er altid ubehageligt når man op…"


Osiris and the Egyptian Resurrection, Vol. 2

(Bog)

"Bogen omhandler Osiris, der som hersker over Dødsriget, er en af de vigtigste egyptiske guder – eller rettere: den omhandler E. A. Wallis Budges opfattelse af ham. Det er altid ubehageligt når man op…"


Magic Eye

(Bog)

"Også en god bog om stereogrammer, men efter min mening ikke på højde med den første bog. Man forsøger at være for smart, og putte flere ting ind i billedet. Det bliver for svært at se det hele og noge…"


Magic Eye: A New Way of Looking at the World

(Bog)

"Den første bog der for alvor gjorde stereogrammer populære - og den bedste jeg kender. Det er en fantastisk oplevelse når man først lærer at se stereogrammer. Dengang blev de lovet en stor fremtid, so…"


Moskeer i Danmark

(Bog)

"Bogen omhandler moskeerne i Danmark. For at behandle dette, omtales også andre muslimske institutioner og muslimerne generelt, men kun i det omfang det er nødvendigt for at forstå moskeerne og deres b…"


The Definitive Book of Body Language

(Bog)

"Rigtig god bog om kropssprog, der både hjælper med at forstå de signaler som andre udsender; undgå at man selv udsender forkerte signaler; undgå utilsigtede blokeringer, og meget mere. Jeg er ikke ti…"


Book of the Dead

(Bog)

"E. A. Wallis Budge udgav flere bøger om den Egyptiske Dødebog, hvor han behandlede "The Papyrus of Ani". Denne er fra 1895, og er ikke hans bedste om dette emne. Min karakter på 3 stjerner skal forst…"


Egypt's Making

(Bog)

"Historiebog om det Gamle Egypten, der dækker perioden fra ca. 5000 BC til 2000 BC, dvs. den Prædynastiske periode og frem til begyndelsen af det Mellemste Rige. Han skriver dog også om det Mellemste R…"


A History of Ancient Egypt

(Bog)

"God og velskrevet historiebog om det Gamle Egypten, helt fra start og frem til Alexander den Store. Fordi bogen dækker så langt et tidsrum, så er der ikke meget plads til de enkelte perioder. Derfor t…"


Pebringegården

(Bog)

"Pebringegården er en af de mest iøjnefaldende gårde på Frilandsmuseet. Hvor nogle gårde er ført tilbage til en bestemt periode, så står Pebringegården på Frilandsmuseet som den var da man overtog den …"


The Complete Valley of the Kings

(Bog)

"Omfattende og omhyggelig bog om Kongernes Dal. Mange gode billeder og tegninger. Det der trækker ned er bogens disposition: gennemgangen af de forskellige grave, emner m.m. kommer ikke i den rækkefølg…"


Bohr på ny

(Bog)

"Et tiltalende portræt af Niels Bohr, i anledningen af 100-året for hans atommodel, skrevet med bidrag fra mange personer. Som en hyldest er bogen god nok, men flere kapitler falder igennem - enten ska…"


Fatwa

(Bog)

"Bogen omhandler, først og fremmest, Khomeini's "fatwa" mod Salman Rushdie, som han hævder ikke opfylder betingelserne for en fatwa - og som måske heller ikke var tænkt som en fatwa af Khomeini. Dertil…"


The New Encyclopedia of Islam

(Bog)

"Dette opslagsværk har mange kvaliteter, men der er også en del der trækker ned. På trods af størrelsen, er det ikke så detaljeret som jeg kunne ønske, og det jeg søger er ofte slet ikke omtalt. Det st…"


Saladin

(Bog)

"Dette portræt af Saladin, Salah ad-Din al-Ayyubi, er ikke nogen hyldest - faktisk har jeg følelsen af at forfatteren, Anne-Marie Eddé, ikke kan lide ham og føler at han er falsk: At hans senere religi…"


Osman's Dream

(Bog)

"Meget detaljeret historiebog om Det Osmanniske Rige. Fortællingen er svær at følge, da der er fokus på personer og steder. Det betyder at der er overordentlig mange personer at holde rede på. Den geog…"


The Landmark Xenophon's Hellenika

(Bog)

"Meget vellykket udgave af Hellenika. Der er en god introduktion, der giver nødvendig baggrundsviden, der er meget gode noter, og 16 appendikser. Oversættelsen er velskrevet, og kan læses med godt udby…"


Wonderful Life

(Bog)

"Omhandler udgravningen af Burgess Shale og den 530 mill. år gamle verden den repræsenterer - og så selvfølgelig Gould holdninger... Bogen er velskrevet, med mange fine illustrationer. Indbindingen er…"


The Prince

(Bog)

"Machiavelli er tankevækkende og fascinerende i sin kynisme. Derfor anbefales denne lille, berømte bog til alle."


Republic

(Bog)

"Jeg bryder mig ikke specielt om at læse Platos Republic, men købte den for at få et indblik i dette berømte værk. Der er en kort introduktion. Bogen er af bemærkelsesværdig god kvalitet i forhold til…"


The Heart of the Antarctic and South

(Bog)

"Bogen indeholder to af Shackletons bøger. Den første er beskrivelsen af Nimrod-ekspeditionen, 1907-1909, hvor de vender om 180 km fra sydpolen. Den anden omhandler den berømte ekspedition, hvor de bli…"


Key Philosophical Writings

(Bog)

"Samling af de vigtigste af Descartes værker og korrespondance, udvalgt for at give et dækkende billede. Kort introduktion. Bogen kan ikke stå alene, hvis man skal forstå Descartes, men det er heller i…"


Arabic For Dummies

(Bog)

"Arabisk selvstudium, der begynder fra bunden. Blandt de bedre."


Approaching the Sunnah

(Bog)

"En teknisk, og lidt svær, bog om hvordan profetens (SAW) sunnah skal fortolkes. Om hvilke typer hadith der er acceptable m.m. Disse vurderinger skal ikke foretages af de enkelte troende, så bogen skal…"


The Lawful and the Prohibited in Islam

(Bog)

"Vejledning for muslimer om mange dagligdags anliggender. Bogen er god, fordi den giver et samlet billede, men det medfører nødvendigvis at hvert emner kun får en kort beskrivelse. Den erstatter derfor…"


Skjulte rum - glemte steder

(Bog)

"Fantastiske billeder af forladte rum. Nogle er bare tankevækkende; andre meget smukke. Omkring 40 kapitler, der indledes med en god understøttende tekst, der er lige tilpas - for det er billederne det…"


100 Years of Classic Steam

(Bog)

"Rigt illustreret bog om damplokomotiver fra hele verden. En sjov ting er at bogen lugter af kul når man bladrer i den - meget markant de første gange, meget svagt senere hen."


"What Do You Care What Other People Think?"

(Bog)

"Mere seriøs, og mindre sjov, end "Surely You're Joking, Mr. Feynman""


Tomb in Ancient Egypt: Royal and Private Sepulchres

(Bog)

"Detaljeret beskrivelse af gravene i Det Gamle Egypten. Bogen dækker alle grave: fra små private grave til de kongelige grave med tilhørende templer. Bogens systematiske opbygning, kan umiddelbart give…"


The Prophet Muhammad

(Bog)

"Velskrevet portræt af profeten Muhammad, skrevet af en der ikke tror at han er profet. Formodentlig mest for ikke-muslimer. Jeg købte den for dens anderledes indfaldsvinkel, og fokus på andre emner."


The Holy Koran [Qur'an]

(Bog)

"Denne oversættelse er meget kontroversiel. Den anses for at være et plagiat af Abdullah Yusuf Alis oversættelse, med ændringer der skal passe med afvigende islamopfattelse - og den er ikke skrevet af …"


The Qur'an

(Bog)

"Denne oversættelse er meget kontroversiel. Den anses for at være et plagiat af Abdullah Yusuf Alis oversættelse, med ændringer der skal passe med afvigende islamopfattelse - og den er ikke skrevet af …"


The Koran

(Bog)

"Jeg fraråder denne oversættelse af Qur'anen. N. J. Dawood var ikke neutral i sin oversættelse, og hans oversættelse anses for uacceptabel af muslimer. Denne version har rettet på hans fejl, hvorved de…"


The Histories

(Bog)

"Alle med interesse for historie bør have Herodot i deres hjemmebibliotek! Denne udgave opfylder det formål: oversættelsen er fin og der er udmærkede noter - men bogens kvalitet er ikke god nok: korte…"


E

(Bog)

"En udmærket bog, men ikke på højde med de andre bøger jeg har af Eli Maor."


Abusir

(Bog)

"Meget velskrevet bog af Miroslav Verner, der har ledet mange af de vigtige udgravninger i Abusir. Bogen er 2. udgave af Forgotten Pharaohs, Lost Pyramids: Abusir - teksten er blevet opdateret og layo…"


"Surely You're Joking, Mr. Feynman!"

(Bog)

"Et meget usædvanligt portræt/selvportræt af en af det 20. århundredes største fysikere, der viser hans store og mangesidede personlighed. Richard Feynman har altid skilt sig ud ved sin store begavelse…"


The Travels of IBN Battuta

(Bog)

"Dette er en meget usædvanlig bog der varmt kan anbefales – dog med den forudsætning, at bogen ikke kan stå alene. Rev. Samuel Lee har oversat en forkortet arabisk version af Ibn Battutas rejsebeskrive…"


Secrets from the Sand

(Bog)

"Uanset om man kan lide Zahi Hawass eller ej (og jeg har fået nok af ham), så har han været med hvor tingene sker. Enten som dygtig arkæolog, for at passe hans mange ansvarsområder, for at tage del af …"


Glass of the Sultans

(Bog)

"En flot bog der tydeligvis er et udstillingskatalog. Hoveddelen af bogen er derfor en gennemgang af de enkelte udstillingsgenstande. Denne er udmærket, men den detaljerede beskrivelse har for lidt bag…"


Trigonometric Delights

(Bog)

"En underholdende bog om matematik! Bogen er opdelt i selvstændige kapitler, hvis emner hovedsageligt hentes fra matematikkens historie, udvalgte problemer, biografier af matematikere m.m. Bogen er fo…"


The Pythagorean Theorem

(Bog)

"Meget god og læseværdig bog om den mest berømte matematiske læresætning. Bogen gennemgår, rimeligt letforståeligt, et stort antal forskellige beviser og man kommer vidt omkring indenfor emner der har …"


The Pythagorean Theorem

(Bog)

"Meget god og læseværdig bog om den mest berømte matematiske læresætning. Bogen gennemgår, rimeligt letforståeligt, et stort antal forskellige beviser og man kommer vidt omkring indenfor emner der har …"


Journey to the Ants

(Bog)

"Man behøver ikke at interessere sig for myrer for at købe denne bog, for man vil uundgåeligt begynde at elske disse små skabninger mens man læser. En fantastisk bog, der åbner ens øjne for hvor fascin…"


The Riddle and the Knight

(Bog)

"John Mandeville rejste ud fra England i 1322, først til det hellige land og siden mod øst, og efter at han kom hjem i 1356 udgav han sin rejsebeskrivelse. Han var kendt som den der havde rejst længere…"


Opticks

(Bog)

"Newtons "Opticks" bør være i hjemmebiblioteket hos alle der interesserer sig for videnskabshistorie. Dovers gengivelse af bogen er god, men de har valgt et meget kedeligt stift papbind, i dårlig kvali…"


Secrets from the Sand

(Bog)

"Uanset om man kan lide Zahi Hawass eller ej (og jeg har fået nok af ham), så har han været med hvor tingene sker. Enten som dygtig arkæolog, for at passe hans mange ansvarsområder, for at tage del af …"


Ring of Fire

(Bog)

"Fascinerende rejsebeskrivelse. De to Blair-brødre rejser ikke blot for fornøjelsens skyld, men for at filme og beskrive de mange forskellige kulturer i Indonesien. Denne bog er en beskrivelse af rejs…"


The Principle of Relativity

(Bog)

"En lille samling artikler vedrørende relativitetsteorierne, af Einstein, Lorentz, Weyl og Minkowski. Bogen er et uændret genoptryk af oversættelsen fra 1923. Desværre har Dover valgt et kedeligt stift…"


Islam, Science, and the Challenge of History

(Bog)

"En god og velskrevet bog med mange gode noter. Bogen baserer sig på en forelæsningsserie, i serien The Terry Lectures, og det mærker man: Bogen er bygget op omkring gode, velvalgte eksempler, der oft…"


The Black Swan

(Bog)

"En berømt bog der slet ikke lever op til forventningerne. Den grundlæggende idé er vigtig, men bogen er rodet og der er langt mellem guldkornene - og de vigtigste guldkorn er behandlet bedre i andre b…"


Ørkenen brænder

(Bog)

"Jeg havde blandede følelser da jeg læste denne usædvanlige rejsebeskrivelse. Knud Holmboes baggrund som journalist giver et flot og velskrevet sprog, som dog nu virker lidt gammeldags. Knud Holmboe va…"


The Hidden Tombs of Memphis

(Bog)

"Maya var en af de vigtigste embedsmænd i tiden omkring Tutankhamun. Dele af hans grav blev set af Lepsius i 1843, men var siden gået tabt. Geoffrey Martin begyndte i 1975 at søge efter Mayas grav, men…"


The Discovery of the Tomb of Tutankhamen

(Bog)

"Howard Carters egen beskrivelse af opdagelsen og udgravningen af Tutankhamuns grav, beregnet for det brede publikum og udgivet mindre end 1 år efter opdagelsen og før hele graven er åbnet. Bogen er ve…"


The Orion Mystery

(Bog)

"Det hele starter med at Robert Bauval får den idé at placeringen af pyramiderne i Giza symboliserer bæltet i stjernebilledet Orion. Så langt så godt - men herefter kører det af sporet (og det er vist …"


Reading Egyptian Art

(Bog)

"Omhandler de 100 mest anvendte hieroglyffer og symboler i egyptiske vægmalerier og skulpturer. Arrangeret som et opslagsværk, hvor hvert bogopslag har en fuld side tekst, til højre, og en fuld side me…"


Complete Tutankhamun: The King, The Tomb,the Royal Treasure

(Bog)

"God og velskrevet beskrivelse af opdagelsen, udgravningen og indholdet af graven. Meget detaljeret. Mange gode illustrationer. Giver et lidt rodet indtryk."


The Complete Valley of the Kings

(Bog)

"Omfattende og omhyggelig bog om Kongernes Dal. Mange gode billeder og tegninger. Det der trækker ned er bogens disposition: gennemgangen af de forskellige grave, emner m.m. kommer ikke i den rækkefølg…"


Pyramids

(Bog)

"En stor og flot bog - med særligt fokus på pyramiderne. Bogen er først og fremmest beregnet til at være flot: flotte billeder, flot blankt papir, flot opsætning, osv. osv. - men ikke meget indhold. Ha…"


Sidereus Nuncius or the Sidereal Messenger Galileo Galilei

(Bog)

"Kikkerten blev opfundet i Holland i september 1608 og kort efter kunne små kikkerter købes over hele Europa. Princippet i de første kikkerter var så simpelt at mange lavede dem selv. Galilei hørte om …"


The Complete Book of Massage

(Bog)

"Rigtig god bog om massage beregnet for "hjemmemassøren". Bogen gennemgår de forskellige teknikker med omhyggelige beskrivelser og mange gode billeder."


Euclids Elements

(Bog)

"Euclids Elementer i en et-binds udgave. Det er den "klassiske" Thomas L Heath oversættelse i tre bind, men uden hans mange noter. Problemet med tre-binds værket har været selve størrelsen, da man ikke…"


The Meaning of the Holy Qur'an English/Arabic

(Bog)

"Yusuf Ali’s oversættelse af Qur’anens mening er anerkendt som en af de bedste, og er blandt de oversættelser der er lettest at læse. Derfor anbefales de til alle der ikke er fuldt fortrolige med at læ…"


Virtues of the Imam Ahmad ibn Hanbal

(Bog)

"Denne bog er en perle! Det er fornøjelig og udbytterig læsning i en tiltalende udgave af Ibn Al-Jawzi værk. Da dette er en oversættelse af et klassisk værk må man tage den som den er - den er gennemgå…"


Isaac Newton

(Bog)

"God og velskrevet bog om Newton, som klart kan anbefales. Bogen kommer omkring mange emner som ofte udlades i beskrivelserne af Newton. Selv de kontroversielle emner behandles meget sobert, uden afst…"


Trigonometric Delights

(Bog)

"En underholdende bog om matematik! Bogen er opdelt i selvstændige kapitler, hvis emner hovedsageligt hentes fra matematikkens historie, udvalgte problemer, biografier af matematikere m.m. Bogen er fo…"


This is Improbable

(Bog)

"Videnskabsbog til underholdning og adspredelse. Bogen gennemgår et stort antal uventede og usædvanlige videnskabelige undersøgelser, der behandles seriøst og med megen humor."


Surfaces and Essences

(Bog)

"Bogens påstand er at analogier ligger til grund for al vores tænkning. Analogier der baserer sig på alle de erfaringer vi gradvist gør gennem vores liv. Helt i tråd med denne idé, argumenteres der ved…"


The Magpies: The Ecology and Behaviour of Black-billed and Yellow-billed Magpies

(Bog)

"Meget detaljeret fuglebog om husskaden, der forsøger at beskrive alle aspekter af deres liv. Bogen er et uændret genoptryk af førsteudgaven fra 1991. På dette tidspunkt opdeles husskaderne i to arter:…"


A History of Arabic Astronomy

(Bog)

""Bibliotekernes beskrivelse" er aldeles misvisende. Denne bog er ikke "a comprehensive survey", men er en samling af 15 videnskabelige artikler af George Saliba, udgivet i perioden 1979 - 1991, samt e…"


Journey to the Ants

(Bog)

"Man behøver ikke at interessere sig for myrer for at købe denne bog, for man vil uundgåeligt begynde at elske disse små skabninger mens man læser. En fantastisk bog, der åbner ens øjne for hvor fascin…"


Illahun, Kahun and Gurob. Medum

(Bog)

"Karakteren gives for kvaliteten af genoptrykket, der er faksimile. Teksten er gengivet i oprindelig størrelse, og fremstår alle steder klar og tydelig. Illustrationerne er gengivet i lidt reduceret st…"


Memphis I, the Palace of Apries (Memphis II), Meydum and Memphis III

(Bog)

"Karakteren gives for kvaliteten af genoptrykket, der er faksimile. Teksten er gengivet i oprindelig størrelse, og fremstår alle steder klar og tydelig. Dette gælder også for den tredje bog i genoptryk…"


Videnskabsteori for begyndere

(Bog)

"På mange måder en god og fornøjelig bog, med mange eksempler på anvendt videnskab. Men det er også en bog der ikke besvarer det spørgsmål der er bogens berettigelse: Hvad er videnskab og hvordan adski…"


Filosoffen Niels Bohr

(Bog)

"Indeholder en del godt materiale, men jeg kan ikke lide bogens opbygning og forfatterens polemiske tone, der ofte er nedladende og forvrøvlet."


The Making Of The Atomic Bomb

(Bog)

"Jeg har ikke læst 25 års jubilæumsudgaven, men jeg læste den oprindelige udgave for 25 år siden. Det er en bog der giver en varigt indtryk - det er en bog man læser flere gange. Beretningen begynder…"


The Pyramids and Temples of Gizeh

(Bog)

"Dette bind omfatter Petries opmålinger af Giza, med særlig vægt på pyramiderne og Cheopspyramiden i særdeleshed. Petrie er kendt for sine omhyggelige beskrivelser af de opmålinger og udgravninger han…"


The Art of Thinking Clearly: Better Thinking, Better Decisions

(Bog)

"Alle bør kender til det der på engelsk hedder cognitive bias. Vi bliver alle ledt på afveje af vores intelligente tanker, sunde fornuft, fordomme og af alt der får os til at handle intelligent og rati…"


The Adventures of Ibn Battuta

(Bog)

"En god og velskrevet beskrivelse af Ibn Battutas rejser, med den nødvendige baggrund om de områder han rejser igennem. Der er kun ganske få citater fra Ibn Battutas egen rejsebeskrivelse - det savnede…"


Thirty Years that Shook Physics

(Bog)

"Velskrevet og underholdende beretning om en vigtig periode i fysikkens historie, med gennemgang af fysikken og de personer der bidrog - skrevet af George Gamow der selv var med. Det er en 50 år gammel…"


The Endurance

(Bog)

"Bogen er fuld af fantastiske billeder fra ekspeditionen. Fornemmelsen af det lange ophold, mens ingen ved hvor man er, lykkedes det dog ikke rigtigt at give. Da det er en central ting, trækker det ogs…"


Kon-Tiki ekspeditionen

(Bog)

"Man behøver ikke at tro på Heyerdahls teorier for at blive revet med af denne fantastiske fortælling. Bogen er meget velskrevet og underholdende - både Heyerdahls egen beretning og det nye forord af T…"


On The Shoulders Of Giants

(Bog)

"Bogen består af engelske oversættelser af nogle af videnskabens hovedværker - af Copernicus, Galileo, Kepler, Newton og Einstein. Desværre har bogen kun få noter, men det må være prisen for at få denn…"


The Adventures of Ibn Battuta

(Bog)

"En god og velskrevet beskrivelse af Ibn Battutas rejser, med den nødvendige baggrund om de områder han rejser igennem. Der er kun ganske få citater fra Ibn Battuta egen rejsebeskrivelse - det savner j…"


Pathfinders

(Bog)

"Bogen gennemgår en række vigtige arabiske forskere fra, først og fremmest, det Abbasidiske Kalifat. Det der binder dem sammen er det arabiske sprog - de var ikke alle muslimer, og de var heller ikke a…"


Thinking, Fast and Slow

(Bog)

"Denne bog er en rigtig øjenåbner, der ændrer den måde vi ser på verden omkring os. Med gode beskrivelser afdækker den hvordan vi bliver ledt på afveje af cognitive bias. Om hvordan mennesker ikke er s…"


The Art of Thinking Clearly: Better Thinking, Better Decisions

(Bog)

"Alle bør kender til det der på engelsk hedder cognitive bias. Vi bliver alle ledt på afveje af vores intelligente tanker, sund fornuft, fordomme og af alt der får os til at handle intelligent og ratio…"


Din personlige bogassistent

Han følger dig rundt og finder nye anbefalinger, baseret på de bøger du kigger på.

Skjul bogassistenten

Få løbende anbefalinger fra din personlige bogassistent, mens du kigger rundt her på siden.