Du er her:
 • Brugerprofil

jafira

Medlem af SAXO siden 15-01-2013.

Har skrevet 162 anmeldelser med en gennemsnitlig vurdering på 4,4.


Jeg er boganmelder og bogblogger. Jeg beskæftiger mig med krimigenren både hvad angår anmeldelser og fx interviews med krimiforfattere. Jeg har min egen hjemmeside www.findalskrimiside.dk. Endvidere er jeg tilknyttet www.krimifan.dk.

Opnåede medaljer

Hold musen over en medalje, for at se hvad det kræver for at opnå den.

 • Skriv 5 anmeldelser

  Litteraturugle

 • Skriv 25 anmeldelser

  Ordsluger

 • Skriv 100 anmeldelser

  Bogorm

 • Skriv en anmeldelse over 300 ord

  Anmelderhaj


Titler jafira kunne lide, du ikke har anmeldt endnu


Alle anmeldelser fra jafira

Sorter efter år: Alle 2017 2016 2015 2014 2013

jafira har skrevet 162 anmeldelser.

Jussi

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL At læse ”JUSSI” har for mig været en virkelig god og fantastisk oplevelse. Det skyldes, at Jussi Adler-Olsen er en af de danske krimiforfattere, jeg kender personligt. Jeg ha…"


Central Park

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL Hold da helt op, hvilken drønspændende og velskrevet thriller. Sjældent har jeg da læst en bog, hvor man i den grad føres bag lyset. ”Hvad er det lige, der sker her?” spørger…"


Okker gokker

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Hvis man kan klare en barsk og brutal krimi, hvor intet overlades til fantasien, når det gælder beskrivelserne af det, som drabsofrene udsættes for, så skal man læse denne ut…"


Jeg finder dig altid

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Rina – kælenavn for Katarina – er en århusiansk læge midt i trediverne, som har haft en problematisk barndom med forældre, der er blevet skilt. Hun …"


Holdt for nar

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Holdt for nar” er en krimi, som i den grad afspejler det amerikanske samfund. Her er rigmandsfamilien, som nødtvunget må acceptere den ene søns val…"


Leon

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk ”Leon” er Mons Kallentoft og Markus Luttemans 2. bog i serien om den unge svenske politiefterforsker Zack Herry. Han er en særdeles dygtig efterfors…"


Dobbeltgængeren

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Tess Gerritsen har gjort det igen – skrevet en meget spændende, barsk men også tankevækkende krimi. Forfatterens sædvanlige hovedkarakterer gennem n…"


Efter stormen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Jeg har altid syntes særdeles godt om Linda Castillos amish-krimier med politichefen Kate Burkholder fra Painters Mills i Ohio som hovedpersonen og …"


Djævelens værk

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Lotte Petri har skrevet en krimi, som foruden at være særdeles spændende også vidner om, at forfatteren har foretaget en overordentlig grundig resea…"


Kærlighed for voksne

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Den ældre politimand Holger Andreasen sidder på en café sammen med sin datter Jo-sefine i timerne, inden hun skal giftes. Størstedelen af samtalen d…"


Pigen uden hud

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Pigen uden hud” er en bog, der i den grad emmer af Grønland. Matthew Cave er en ung dansk journalist sidst i tyverne, som stadig er traumatiseret e…"


87 sekunder

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Titlen ”87 sekunder” hentyder til, at det er den tid, det typisk tager for et menneske at drukne, når det opholder sig under vand og ikke kan komme …"


Mirakelmanden

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside Julie Hastrups sædvanlige hovedperson, politiefterforskeren Rebekka Holm er sygemeldt på grund af en voldsom hændelse beskreveti den foregående bog, ”F…"


Atten grader minus

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Hvordan kan en mand, der har været frosset ned i to måneder, køre en bil i Helsingborg havn? Det skal det efterforskningsteam, som Fabian Risk, er e…"


Tørst

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Anmeldelse Igen har Jo Nesbø skrevet en helt fantastisk krimi. Det er en meget barsk og dramatisk krimi om en psykopatisk drabsmand, der på bestial…"


Ondt blod

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk ”Ondt blod” er en pageturner af karat. I mine øjne er det den bedste af svenske Emilie Schepps tre thrillere med anklager Jana Berzelius som hovedp…"


Maestro

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk ”Maestro” er nordmanden Geir Tangens debut som krimiforfatter – og hvilken debut. Han har skrevet en meget spændende og dramatisk krimi om en drabs…"


Bornholmerdybet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Bornholmerdybet” er den 2. bog i serien om præstevikaren Agnethe Bohn og hendes fætter, politimanden Lars Bohn Hansen. ”Bornholmerdybet” handler om…"


Sort morgen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk To drab på to mørke adopterede børn i henholdsvis Höganäs og Stockholm giver genlyd i hele Sverige. Politikvinden Olivia Rönning - som også er med i…"


Kaninjægeren

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Nu har Lars Kepler gjort det igen – skrevet en fantastisk spændingsfyldt thriller, som gør, at bogen er meget svær at slippe under læsningen. De for…"


Synderen

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk To nonner findes brutalt myrdet i kapellet på et amerikansk kloster. Hvad er motivet til at to kvinder, som lever i afsondrethed, skal slås ihjel? …"


Et beskidt job

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Ingen tvivl om at Pierre Lemaitre har skrevet en absolut læseværdig thriller, men personligt synes jeg bedre om de foregående, jeg har læst. En stor…"


Naboparret

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk En særdeles spændende og gysende thriller, hvor siderne nærmest vender sig af sig selv. Den amerikanske forfatter Shari Lapena debuterer med denne …"


Bliv hos mig

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Fremragende, fantastisk spændende og tankevækkende thriller Når det drejer sig om Harlan Coben kan man roligt sige, at succesen gentager sig. Igen …"


Offline

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk I foråret 2014 rammes Oslo af to terrorhandlinger som koster adskillige menneskeliv. Ho-vedstaden er i yderste beredskab. Umiddelbart ser det ud til…"


Syge sjæle

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Titlen ”Syge sjæle” passer i den grad på denne uhyggelige, men også tankevækkende bog af Kristina Ohlsson. Flere af personerne viser sig nemlig at v…"


Elektra

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Bibelselskabets Forlag fik den spændende ide at udgive en krimi, hvor inspirationen skulle være en af beretningerne fra Bibelen. Den udfordring tog …"


Dybet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Som sædvanlig formår Michael Katz Krefeld at skrive en bog, som fænger fra første til sidste side. Bogen tager sit udgangspunkt i to 12-årige dreng…"


Bjerget bag huset

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Jeg tror ikke, jeg fornærmer nogen, når jeg mener, at denne bog henvender sig mest til kvinder. Bogens hovedperson er forfatteren Rachel, der tænker…"


Blindgyde

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Hovedpersonen i "Blindgyde" er politiefterforskeren William Wisting fra Larvik. Ham vil mange krimilæsere kende som den gennemgåede figur i Jørn Li…"


Enhjørningen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Hvis man er til en roman fyldt med spænding, dramatik, vold, action, hed sex og urealistiske hændelser tilsat en god portion realistiske ingrediense…"


Pigen og vogteren

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Inden for krimigenren tales om begrebet den psykologiske krimi. Hvis en krimi er bare af nogenlunde kvalitet, synes jeg egentlig, at de fleste krimi…"


Selfies

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Selfies” har alt det, der hører en god krimithriller til. Her er høj grad af spænding og dramatiske situationer. Spændingen skabes bl.a. ved, at ma…"


Djævelen i hullet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Bogen er meget mere end en intens spændingsroman. Takket være Leif Davidsens indgående kendskab til Rusland får man en utrolig god indsigt i dagens …"


Rosa

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk ”Rosa” foregår under besættelsen i den fiktive jyske by Lyngstad. På allerbedste vis fortæller den om livet, som det formede sig i en mindre provin…"


De frosne flammer

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk ”De frosne flammer” er sidste bind i trilogien om Niels Oxens kamp mod det hemmelige magtnetværk, Danehof. Bogen er en mastodont på 544 sider, men d…"


Drømmetyderens død

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINAL – www.findalskrimiside.dk Gidselforhandleren Niels Bentzon fra Københavns Politi får virkelig sin sag for i denne særdeles glimrende bog af A. J. Kazinski. Dels efterforsker h…"


Døden i den hvide by

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL - www.findalskrimiside.dk Den tidligere politimand og ”ensomme ulv”, Frants Hjejle har ved bogens start job som overordnet dørmand på et diskotek. Her er også den unge bøsse,…"


TIGERBJERGET

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Handlingen tager sit udgangspunkt i det idylliske Sydfyn på godset Brochendorf, hvortil der er knyt-tet en zoologisk have, hvor hovedattraktionen er…"


Lærlingen

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Hvis man er til bloddryppende krimier, så er "Lærlingen" helt bestemt sagen. Man får en nærmest minutiøs gennemgang af gerningssteder samt en grundig…"


Den ottende dødssynd

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Jeg skal ærligt indrømme, at jeg under læsningen af de første mange sider følte, at jeg nu var i gang med en svensk femi-krimi, idet man bliver præs…"


I lige linje

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Anna Grues ”I lige linje” et eksempel på en dansk krimi, der bygger på den engelske krimitradition med en privatdetektiv, der på omtrent lige fod og…"


Den usynlige mand fra Salem

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDA - www.findalskrimiside.dk På mange måder er ”Den usynlige mand fra Salem” en anderledes krimi end de sædvanlige. Man kan godt betegne den som en socialrealistisk skildring af b…"


Bundfald

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Man behøver bare at se på det ene forfatternavn: Lisbeth Zornig og bogens titel ”Bundfald” for at fornemme, hvad denne bog handler om, for når man ha…"


Skakten

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Skakten” er velskrevet, spændende, til tider humoristisk og en dejlig, hurtigt læst bog. Intrigen er bygget således på den måde, at man følger flere…"


Brudekjolen

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk ”Brudekjolen” er Pierre Lemaitres femte krimi, der er udgivet i Danmark. Det er en utrolig spændende, men også en noget anderledes en af slagsen. Ek…"


Den hemmelige kvinde

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk Først og fremmest må man konstatere, at "Den hemmelige kvinde" er en helt anderledes bog, end dem, man normalt ser fra Anders Rønnow Klarlund og Jaco…"


Når isen brister

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk "Når isen brister" er meget andet end en krimi, hvor der skal opklares et par meget brutale drab. Det er også en bog, der giver indsigt i krinkelkrog…"


Over grænsen

(Bog)

"Anmeldelse af JAN FINDAL – www.findalskrimiside.dk "Over grænsen" er syv spændende, men meget forskellige historier. Som der står på bogens forside, er der tale om både krimihistorier og spændingshist…"


De smukkeste

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – www.findalskrimiside.dk ”De smukkeste” er en helt anden type bog end dem, man er vant til fra Karin Slaughters side. Almindeligvis skriver hun spændende politikrimer. Denne…"


Elleve dage i Berlin

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – www.findalskrimiside.dk Hvis man forventer, at ”Elleve dage i Berlin” er en krimi, så bliver man skuffet. Bogen er noget helt andet, nemlig i al sin enkelthed en god histori…"


Det bedste til mig og mine venner

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – findalskrimiside.dk ”Det bedste til mig og mine venner”, som i øvrigt også er titlen på et GASOLIN-nummer, spænder i form af flashbacks over et tidsrum på godt 40 år. I 1970…"


Bernsteins hemmelighed

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – findalskrimiside.dk Man bliver helt forpustet af at læse denne bog. Der sker noget højdramatisk i det meste af bogen. Den er i den grad fyldt med ”tju-bang sådan som amerika…"


Det hvide mørke

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal - findalskrimiside.dk Mange mennesker interesserer sig for slægtsforskning. Det kan undertiden medføre, at man støder på overraskelser af de helt store. Den, man troede var en…"


Playground

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – findalskrimiside.dk Med udgangspunkt i et nært familiemedlems nærdødsoplevelse har Lars Kepler skrevet en meget usædvanlig bog, hvor en stor del af handlingen foregår i et d…"


Døden venter

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – findalskrimiside.dk At fortiden ofte spiller en rolle i nutiden, er "Døden venter" et godt bevis på. En seriemorder er på spil, og meget hurtigt finder man ud af, at motive…"


Den polske lykkejæger

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal - findalskrimiside.dk Forfatter Henrik Brun er også kendt som en meget dygtig og anerkendt journalist. Det bærer "Den polske lykkejæger" bestemt præg af. Bogen er meget velskr…"


Stjålne liv

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal – FINDALS KRIMISIDE.DK Der findes ”brodne kar” alle steder i det danske samfund. Det er bl.a. det, ”Stjålne liv” handler om. I en veletableret fertilitetsklinik i København er…"


De uegnede

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – www.findalskrimiside.dk Igen har forfatterparret Hjorth Rosenfeldt skrevet en særdeles god og meget spændende krimi. Som sædvanlig er et af temaerne forholdet mellem krimina…"


Manden fra lavlandet

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal – www.findalskrimiside.dk Jeg vil karakterisere ”Manden fra lavlandet”, som en udviklingshistorie og ikke en gængs krimi, hvor man i en nutidig handling tilsat flashbacks, føl…"


Magtspillerne

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Magtspillerne” er en amerikansk politiroman af høj kvalitet. Den er giver en troværdig beskrivelse af, hvordan politiet arbejder i Los Angeles Police Department (LAPD), og sa…"


Dragon

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Dragon” tilhører den gren af krimigenren, der kaldes ”videnskabskrimier”. Den genre begejstrer mange, og andre har et mere afdæmpet forhold til genren. Jeg tilhører den sidst…"


Brændte sjæle

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I "Brændte sjæle" har Inger Wolf forladt sit sædvanlige krimimiljø, hvor politikommissær Daniel Trokic har hovedrollen. Det er der kommet en anderledes, men både spændende, …"


Sundhedsplejersken

(Bog)

"ANMELSELSE af JAN FINDAL Umiddelbart kan man godt forestille sig, at den mandlige del af krimilæserne ud fra titlen vil tænke ved sig selv: ”Det er ikke en bog for mig”. Tænker man sådan, så tager ma…"


Kom tag min hånd

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL 99 korte kapitler i den 314 sider lange bog, giver den et flow, ”der vil noget”. Da den samtidig har en særdeles spændende og nærværende handling, er ”Kom tag min hånd” meget…"


Dødemandsbugten

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Dødemandsbugten” tilhører kategorien action-thriller. Det er en særdeles spændende og underholdende bog. Når en film får betegnelsen ”actionfilm”, sker der ofte de mest afs…"


Seks år

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Harlan Coben forstår i den grad at bygge et krimi-plot op, hvilket ”Seks år” er et tydeligt bevis på. Plottet er ikke umiddelbart gennemskueligt, men når bogen er læst færdig…"


Adams forbandelse

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Jeg har ikke læst seriens første bog ”Is i blodet”, men selv om jeg ikke havde alle detaljer om hovedpersonen, efterforskeren Bent Kastrup, var det ikke noget som forstyrrede…"


Midnatssol

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Midnatssol” er foruden være en meget spændende krimi også en meget smuk kærlighedshistorie. Historien foregår langt oppe i Nordnorge på den årstid, hvor midnatssolen skinner…"


Rosy & John

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL: Bogen må betegnes som en kortroman. Rent faktisk er den kun på 114 sider, idet dens sidste godt 20 sider er et uddrag af Pierre Lemaitres bog, ”Iréne”. Selv på 114 sider er d…"


Sudden death

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Sudden death” foregår for en stor dels vedkommende i et lægefagligt miljø, men den er bestemt ikke det, man kalder for ”en lægeroman”. Overhovedet ikke. Den er tværtimod en …"


Jeg er døden

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Det er utroligt, at Chris Carter kan blive ved med at skrive så spektakulære thrillere, som han gør. Det er ikke småting, han udsætter læseren for i ”Jeg er døden”. Beskrive…"


Araberen der var hvid som sne

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL En spændingsbog på 682 sider er bestemt ikke hverdagskost. Det kræver i høj grad noget af en forfatter at kunne skrive en bog, der fænger over så mange sider. Jeg synes til f…"


Sekten (Ravn-serien)

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Michael Katz Krefeld har igen skrevet en særdeles glimrende bog med Thomas ”Ravn” Ravnsholdt i hovedrollen. Han er, som vi kender ham fra de foregående bøger, lettere alkohol…"


Aisha

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL For 4. gang har Jesper Stein skrevet en fantastisk krimi med Axel Sten i hovedrollen. Det er en af de allerbedste krimier, jeg har læst i år, og den beviser, at Jesper Stein …"


Hvide spor

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal ”Hvide Spor” er en særdeles spændende og meget ofte hæsblæsende krimi, hvor der sker rigtig meget, men hvor mange af hændelserne trods alt nok er mere actionprægede end helt …"


Af jord er du kommet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Af jord er du kommet” er en fantastisk politiroman, hvor man følger, hvordan et efterforskningsteam arbejder med en række kvindedrab i Bergen. Det hele virker meget realisti…"


Dansende røde bjørne

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Anmeldelse: Bogen indledes med en meget uhyggelig prolog, der mere end antyder, at man nu skal i gang med at læse en barsk og rå krimi. Det holder stand. Prologen viser sig a…"


Hvor intet kan røre dig

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Det er første gang, jeg har læst en thriller, som er skrevet af en hollandsk forfatter. Jeg skal sandelige love for, at Simone van der Vlugt kan sit kram. Bogen er en ”knaldh…"


Granitgraven

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Med ”Granitgraven” debuterer Pernille Boelskov på bedste vis som krimiforfatter. Bogen er yderst velskrevet, og selv om den ikke er højdramatisk, er der en stille spænding he…"


Hulemanden

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Jeg har læst alle den norske forfatter Jørn Lier Horsts bøger om William Wisting. Jeg synes, ”Hulemanden” er den bedste, selv om de andre bøger fra hans hånd bestemt også er …"


Dødvægt

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Almindeligvis foregår bøgerne med Dicte Svendsen i Jylland og hovedsagelig i Aarhus. Her er Elsebeth Egholm i den grad på hjemmebane, idet hun er opvokset her. Denne bog foreg…"


Kaos

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Poul Erik Larsson kalder sin nye bog ”Kaos”, og kaos er i den grad til stede i handlingen, men det er et kaos, som Poul Erik Larsson gennem bogens politifolk formår at rydde …"


Med egne ord

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I forlængelse af ”Krimimessen 2015” i Horsens har de to krimiforfattere Eva Maria Fredensborg og Kim Juul sammen skrevet en lang novelle ”Med egne ord”. Publikum, der besøgte …"


Den sidste akt

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Den sidste akt” er titlen på Mari Jungstedts seneste krimi, der som sædvanlig foregår på Gotland med Visby som centrum. Bogens hovedtema er kærlighed i forskellige afskygni…"


Lange sorte negle

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Den sidste akt” er titlen på Mari Jungstedts seneste krimi, der som sædvanlig foregår på Gotland med Visby som centrum. Bogens hovedtema er kærlighed i forskellige afskyg…"


Den genfødte morder

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Den genfødte morder” er en spændende, fascinerende, interessant men også usandsynlig thriller. Forfatterparret mestrer på fortræffelig vis at koble et giftmord på Sikrin…"


Leona

(Bog)

"Når man på bogens bagsidetekst læser om en 7-årig pige, der begår bankrøveri, vil nok de fleste tænke: ”Det lyder for usandsynligt til, at jeg gider læse den bog.” Men dropper man bogen på forhånd, gå…"


Et nødvendigt offer

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL "Et nødvendigt offer" er en højaktuel bog om terrortruslen, men også en bog, der stiller spørgsmål ved, hvor langt PET skal gå for at imødegå denne trussel. Skal man accep…"


Ikonen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Hvis man gerne vil have indsigt i, hvordan en kvinde KAN reagere, når hendes mand ganske og aldeles pludselig fortæller hende, at han har fundet en yngre model og vil ski…"


Farlig fortid

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Der hersker ingen tvivl om, at den største del af de danske krimier foregår i København og nærmeste omegn. Det er derfor en god læseoplevelse, at en meget stor del af ”Far…"


Elskede Heidi

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I ”Elskede Heidi” møder vi igen de kendte personer fra Drabsafdelingen ved Københavns Politi. Drabschef Konrad Simonsen, Komtessen, Arne Pedersen og Klavs Arnold. Man møde…"


Fighter

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Igen har Øystein Wiik skrevet en særdeles spændende og medrivende bog, som jeg vil karakterisere som et rigtig godt mix mellem en spændingsroman og en krimi. Jeg har før ka…"


Hvidt snit

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Lotte Petri har med ”Hvidt snit” skrevet en særdeles spændende, gysende, interessant og informativ thriller. I min optik den bedste af Lotte Petris udgivne bøger. Det ”hvi…"


Tak for sidst

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Tak for sidst” vil jeg beskrive som ”et blandingsprodukt” – og det er positivt ment. Det ene ”produkt” er en meget seriøs og grundig beskrivelse af politiets arbejde på Ve…"


De berusedes vej

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Som jyde, der almindeligvis kun besøger København en gang om året, er det en fornøjelse, når Jakob Melander fører en rundt i byen, og man kan genkende mange af stederne. I d…"


En anden tid

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Bogens alt overskyggende tema er ”Den kolde krig”. Jeg synes, bogen er mere oplysende og interessant, end den er egentlig spændende. Gennem hovedpersonen Kent Perssons rese…"


I blinde

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL NEC Nationalt Efterforskningscenter er en dansk politienhed, som i Eva Maria Fredensborgs velskrevne og realistiske krimi, har fået tilknyttet en afdeling kaldet ”Særlige …"


Efterforskerne

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Mange nuværende og potentielle krimiforfattere burde læse denne bog, idet man her kommer omkring alt det, der foregår i forbindelse med en drabsefterforskning. Ud fra én vir…"


Det norske job

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Forlagets beskrivelse I ”Den finske patriot” befinder Ketil Brandt sig midt i en mental nedtur, da han bliver sendt til Finland for at dække en storpolitisk sprængfarlig sa…"


Den finske patriot

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Den finske patriot” må betegnes som en thriller, hvor et storpolitisk tema spiller en væsentlig rolle. Ingen tvivl om at Henrik Bruns baggrund som udenrigspolitisk journa…"


Magt og afmagt

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I og med at bogens hovedperson Sabina Fanø er kvinde, og er den, fra hvis synsvinkel handlingen hovedsageligt ses, vil jeg beskrive bogen som en typisk femikrimi med en d…"


Løbende tjener

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I min tid som skolebibliotekar var Dennis Jürgensen en meget populær forfatter blandt især de lidt ældre elever. Nu er han så sprunget ud som krimiforfatter for voksne. N…"


Organisten

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Organisten” har ikke meget lighed med de krimier, jeg normalt læser. Bogen er nemlig en velskrevet, humoristisk parodi på en krimi. Mange af elementerne fra de mere almi…"


Jagthundene

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Titlen ”Jagthundene” har symbolsk betydning, idet den hentyder til en 17 år gammel sag, hvor et polititeam under ledelse af William Wisting var overbevist om, at det var på …"


Den stumme pige

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Så er han igen på banen, egotripperen, den arrogante, provokerende og sex-fixerede kriminalpsykolog, Sebastian Bergman i en særdeles spændende og interessant politiroman. …"


Ondskab

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL En helt fantastisk, spændende og meget barsk bog fra Chris Carters hånd, og så er det en helt anderledes bog i forhold til hans tidligere thrillere, også selv om der ige…"


Stalker

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Lars Keplers nye bog ”Stalker” er en ”murstensroman” på over 600 sider. Vel vidende, at Lars Kepler sædvanligvis skriver særdeles spændende thrillers, kan man jo godt …"


Den grænseløse

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Igen har Jussi Adler-Olsen skrevet en krimithriller af højeste standard. Den har en utrolig spændende krimiintrige. Beskrivelserne af de fire Afdeling Q-folk, Carl, Assad…"


Hævntørst

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Velkommen til Atlanta Politi” er den sidste sætning i Karin Slaughters fremragende thriller, ”Hævntørst”. Men det er så sandelig ikke alle, der er velkomne inden for ho…"


Savnet (Ravn-serien)

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Igen har Michael Katz Krefeld skrevet en aldeles god og spændende thriller med Thomas ”Ravn” Ravnsholdt i hovedrollen. Ravn er stadig præget af det uopklarede drab på s…"


Forkynderen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Sander Jakobsen er pseudonymet for den debuterende danske forfatter-duo Dagmar Winther og Kenneth Degnbol. Bogen er desværre en langtrukken affære. Der er meget snak a…"


De mørke mænd

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Findes der en samling af magtens elite - de mørke mænd - i Danmark med rødder tilbage til middelalderens Danehof, som med alle midler forsøger at styre Danmark i en re…"


Den 5. Plage

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Lotte Petri har indtil nu skrevet 3 spændingsromaner. "Den 5. plage" er hendes debutroman, som jeg først har læst nu. Bogen er en meget flot og spændende debut. Læsningen …"


Det perfekte sted at dø

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Igen har Inger Wolf ladet sin ”crime scene” foregå et andet sted end i Aarhus og nærmeste omegn. Den forrige bog, ”Under en åben himmel” forgik i Alaska, og denne foreg…"


Skyggemanden

(Bog)

"Underholdende? Ja, ganske meget endda. Sandsynlig? Nej. ”Skyggemanden” er et mix af en krimi, en underholdningsbog i genren triviallitteratur og en ”drengrøvsbog” med spænding og dramatik, hemmelige g…"


Effekten af Susan

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL En forunderlig og fantasifuld bog, der foregår i en meget nær fremtid. Den er en spændingsbog fyldt med poetiske beskrivelser og indviklede videnskabelige forklaringer og …"


Opland

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Opland” er ikke en krimi i gængs forstand. Måske jeg har opfundet et nyt litterært begreb, idet jeg vil kalde den en ”retro-roman”, tilsat mange elementer fra krimil…"


Vinterlukket

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Af uransagelige årsager har jeg først fået læst denne bog af norske Jørn Lier Horst her 3 år efter, at den er udkommet, da jeg tidligere har læst spændende bøger fra forfat…"


Hævn

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Selv om bogen på mange måder er en traditionel thriller, er den det alligevel ikke, idet den i al sin grusomhed og uhygge er tilsat underfundig humor. Det kommer især til orde…"


I strid med sandheden

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Bogen er en særdeles velskrevet, spændende og interessant spændingsbog. Den er absolut troværdig og giver et glimrende indblik i hemmelige agenter og deres kontaktp…"


Den sindssyge polak

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL På mange måder er "Den sindssyge polak" en meget spændende og medrivende bog, men jeg synes, den er lidt for lang og detaljeret. Det er ikke en bog, man "skøjter let hen …"


Babyalarm

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Under normale omstændigheder havde jeg ikke kunnet finde mig i at læse en roman, som på de første 100 sider i den grad er en "tøseroman" med kærlighedsproblemer, gravi…"


Den betænksomme morder

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Bogen indledes med to forskellige handlingsforløb. Et forløb foregår i bogens nutid og med udgangspunkt i et overfald på Nina Borg, og et andet fire år tidligere i Fili…"


Det fjerde offer

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Et drabssted, et røveri af en pengetransport, politigården i Visby, Johan og Emmas hjem (kendte figurer i Jungstedts krimiunivers), en mystisk mand på en ødegård, flashb…"


MEN MOR KOM IKKE

(E-bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL "Men mor kom ikke" har pædofili som hovedtema. Emnet behandles på en yderst sober måde, og læseren spares for detaljerede beskrivelser af, hvad ofrene udsættes for. All…"


Skyggedrengen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I den velskrevne spændingsroman ”Skyggedrengen” møder vi hovedpersonen, Danny Katz, som i lighed med mange andre hovedpersoner i tidens krimier, har levet et liv i sam…"


Akrash

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL "Akrash" er en særdeles velskrevet spændende, men også meget trist krimi. Når bogen beskrives som værende trist, skyldes det den deroute Axel Steen udsætter sig selv fo…"


Hypokonderens død

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Bogen må vist nærmest betegnes som en stille og rolig thriller. Der er ikke meget hæsblæsende action i den. Bogen virker meget realistisk og kan på en måde d…"


Bryd tavsheden

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Nu har Linda Castillo gjort det igen, skrevet en fremragende krimi, der foregår i amish-samfundet i Ohio. Bogen har en særdeles spændende krimiintrige, som til at begy…"


Serafine

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Det første, der springer mig i øjnene, da jeg læser bagsideteksten på Jakob Melanders bog ”Serafine”, er at tingene kaldes ved deres rette navn. ”Overborgmesteren …"


Offer uden ansigt

(Bog)

"Lindhardt og Ringhof – 477 sider Forlagets beskrivelse: Fabian Risk er 43 år og arbejde i politiet. To af hans kolleger blev dræbt under efterforskningen af en kompliceret sag, og Risk beslutter a…"


Kød og blod

(Bog)

"ANMELDELSE  af Jan Findal.                  Når man som jeg har været i Aarhus utallige gange, er det en fornøjelse at læse Elsebeth Egholms beskrivelser af det indre Aarhus. På samme tid glædes jeg o…"


Mærket for livet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Emelie Schepp har skrevet en særdeles spænden-de krimi/thriller. En page-turner faktisk. Bogen starter med et mord på chefen for Migrationsværket i Norrköbing, tils…"


At tænke som en morder

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL I ”At tænke som en morder” beskriver Kurt Kragh på en spændende og interessant måde sin tid som ved politiet. Hovedvægten er lagt på den lange karriere, han havde i Re…"


Ritualet

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Bogen starter lige på og hårdt med en uddybende beskrivelse af en dræbt kvinde, så der er ingen tvivl hos læseren, hvad det er for en gerningsmand, man har med at gøre.…"


Sønnen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Til trods for at Harry Hole og hans univers ikke er med i "Sønnen", er det en aldeles fremragende, spændende og medrivende bog. Her skildres et Oslo, hvor "det onde" he…"


Alex

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Parlez-Vous Francais?” Nej, det gør jeg ikke, men det har heldigvis ikke forhindret mig i at læse denne helt forrygende franske krimi. En af de få franske jeg nogensinde h…"


Blodets susen

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL Under en ferie i Florida mødes tre engelske par tilfældigt ved hotellets pool, og på trods af åbenlyse forskelligheder nyder de sammen ferien i en rus af farvestrålende drink…"


Resten er tavshed

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal: Jakob Knudsens krimi foregår i et klima-forskermiljø, hvor jalousi og intriger spiller meget ind i hverdagen. Når så handlingen tilsættes vold, kidnapning og drab, bliver …"


Når solen forsvinder

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal: ”Når solen forsvinder” er en særdeles spændende og medrivende bog med fire parallelle handlingsforløb: Drabssag med halshugning af en kvindelig frelsersoldat, konflikten …"


Tre sekunder

(Bog)

"ANMELDELSE af JAN FINDAL ”Tre sekunder” er en fantastisk god krimi med et kritisk syn på politiets brug af civile agenter i bestræbelserne på at opklare en forbrydelse. I bogen her drejer det sig om …"


Fremmed skib anløbet

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal Det er den første bog, jeg har læst af Lars Bedsted Gommesen. Den lægger rigtig godt ud. Med forfatterens baggrund som politimand må man formode, at det, der beskrives i især …"


Tavshedens mørke

(Bog)

"Anmeldelse af Jan Findal Bogen er den anden i serien om journalisten Luna Koch og den ældre politimand Thomas Jepsen fra Fyns Politi. Lad det være sagt med det samme, at "Tavshedens mørke" er betyde…"


Dødsshowet

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal Nu har Chris Carter gjort det igen - skrevet et blændende god krimi, som samtidig er modbydelig at læse, når han beskriver, hvordan en psykopatisk seriemorder afliver sine o…"


Slutspil

(Bog)

"Slutspil – af Jørgen Hartung Nielsen af Jan Findal Politikommissær Carl Holmén og hans efterforskere bliver sat på en vanskelig opgave: En række mystiske drab på unge piger, som alle har fået tatove…"


Analfabeten der kunne regne

(Bog)

"ANMELDELSE af Jan Findal Dette er en af de mere udsædvanlige romaner, jeg har anmeldt. Den rummer i høj grad de ingredienser, der normalt indgår i en spændingsroman. Drab, bortførelser, skuddramaer, h…"


Sidste forestilling

(Bog)

"”Sidste forestilling” er en glimrende og spændende krimi, og hvis man har læst Anna Grues tidligere krimier, er man med det samme inde i bogens univers med de mange kendte personer i den fiktive by Ch…"


Hånden

(Bog)

"”Hånden” er en ”kort-roman”, hvilket karakteriserer en roman, der er betydelig kortere, end romaner almindeligvis er. I dette tilfælde er den på 123 sider. Dette forhindrer dog ikke bogen i at være en…"


Nukaakas kabale

(Bog)

"”Nukaakas kabale” er ikke en krimi i gængs forstand, idet en krimi normalt beskriver politiets, en privatdetektivs eller en journalists efterforskning af en sag. Det sker ikke her i bogen. Bogen er en…"


Et spørgsmål om penge

(Bog)

"”Et spørgsmål om penge” er på mange måder en traditionel ”gammeldags” krimi. Og det er positivt ment. Et mord begås og politiet forsøger at opklare det. Dog har bogen det sædvanlige twist, at Anna Gr…"


Evas sidste nat

(Bog)

"Inspirationen til denne særdeles spændende og interessante thriller er taget fra aktuelle emner i virkelighedens verden. I gælder i første omgang de drab, der har fundet sted på russiske journalister,…"


Afsporet

(Bog)

"”Afsporet” er på alle måder en særdeles glimrende og spændende bog. Den er meget barsk og direkte i beskrivelserne af den rå vold og elendighed, der er meget af i bogen, men det er en nødvendighed, fo…"


Bye bye blackbird

(Bog)

"Der er ingen tvivl om, at Jesper Stein har hentet inspiration til bogen fra den meget omtalte sag med ”Amagermanden”. Bogen lever i den grad op til forgængeren ”Uro” og mere til. Den er særdeles fremr…"


Eget ansvar

(Bog)

"Elsebeth Egholm har skrevet en særdeles spændende og medrivende krimi. Det er den bedste af hendes bøger, jeg har læst. Bogen foregår i Aarhus og omegn, i Midtjylland og på Djursland på genkendelige s…"


Tre små cyklister

(Bog)

"Bogen er underholdende og let læst. Handlingen foregår hovedsagelig i Pandrup/Løkken området, men der er også afstikkere til USA. Det står noget uklart, hvem det er, der tilkalder NEC og beder om assi…"


Portræt af døden

(Bog)

"Julie Hastrup har igen skrevet en aldeles god og spændende krimi med et glimrende og interessant plot. Hovedpersonen, Rebekka Holm arbejder i Drabsafdelingen på Politigården i København, og Julie Hast…"


Satans sjæl

(Bog)

"Cody McFadyen har igen skrevet en psykologisk thriller i topklasse. Personskildringerne er yderst troværdige, og man kommer i den grad ind under huden på hovedpersonen, Smoky Barret og på den seriemo…"


Det onde netværk

(Bog)

"Bogen adskiller sig en del fra de fleste andre krimier, jeg har anmeldt, for det er ikke en roman i traditionel forstand. Selvfølgelig har den romanens elementer alene af den grund, at dialogen i boge…"


Valkyriesang

(Bog)

"”Valkyriesang” er den 5. i rækken af meget spændende thrillere fra Craig Russells hånd. Har man været i Hamburg, – uden nødvendigvis at have været i Skt. Pauli og Herbertstrasse - kan man godt fornemm…"


Drengen og dæmonen

(E-bog)

"Jens Østergaard formår i ”Drengen og dæmonen” at kombinere politiromanen, hvor facts er i orden, den psykologiske thriller, den kundskabsformidlende roman og sidst, men ikke mindst gyseren med hinande…"


I skjul af skyggerne

(Bog)

"Det må formodes, at læsere af denne 10. bog har læst om ikke alle HeleneTurstens fore-gående krimier så i hvert fald nogen stykker, og man derfor har kendskab til mange af per-sonerne både i familien …"


Din personlige bogassistent

Han følger dig rundt og finder nye anbefalinger, baseret på de bøger du kigger på.

Skjul bogassistenten

Få løbende anbefalinger fra din personlige bogassistent, mens du kigger rundt her på siden.