Få fri fragt med Pakkeboksen i dag

Du er her:
 • Brugerprofil

Lars P

Medlem af SAXO siden 22-05-2006.

Har skrevet 281 anmeldelser med en gennemsnitlig vurdering på 3,7.Opnåede medaljer

Hold musen over en medalje, for at se hvad det kræver for at opnå den.

 • Skriv 5 anmeldelser

  Litteraturugle

 • Skriv 25 anmeldelser

  Ordsluger

 • Skriv 100 anmeldelser

  Bogorm

 • Skriv 250 anmeldelser

  Læsehest

 • Skriv en anmeldelse over 300 ord

  Anmelderhaj


Titler Lars P kunne lide, du ikke har anmeldt endnu


Alle anmeldelser fra Lars P

Lars P har skrevet 281 anmeldelser.

Det første år

(Bog)

"Lise Dres, der af nogle vil være kendt som sanger og sangskriver, har med "Det første år" begået en meget personlig digtsamling. Ti minutter gammel stoppede Lise Dres' datter Ida, med at trække vejre…"


Seks år

(Bog)

"Endnu en gang formår Harlan Coben at skrue en spændende historie sammen. En historie af den slags, hvor man ret hurtigt sidder og tænker at "det her kan bare ikke lade sig gøre". Men i Cobens univers …"


Filigran & skeletter

(Bog)

"For mig er digte lidt som abstrakte malerier. Det er ikke altid jeg forstår dem, faktisk er det sjældent jeg forstår dem, men det betyder ikke at jeg ikke kan lide digte og abstrakte malerier. Der er …"


Pigen under jorden

(Bog)

"På tidspunktet for udgivelsen af "Pigen under jorden", er forfatteren, Elly Griffiths, ved at skrive det 10. bind i serien om arkæologen Ruth Galloway. Hvorfor vi først får serien på dansk nu, kan jeg…"


Gudsriget

(Bog)

"I starten af 90'erne løb Emmanuel Carrère ind i en personlig krise, der endte med at gøre ham meget religiøs. Carrère er franskmand, og søgte tilflugt i den katolske kirkes tro. I dag ser han nok mest…"


Kvinderne fra Thy

(Bog)

"I flere årtier har Maria Helleberg skrevet historiske romaner om konger og dronninger, og kendte historiske personer og perioder. Med "Kvinderne fra Thy" tager hun fat på sin egen historie. "Kvindern…"


Som en besættelse

(Bog)

"Der kan være mange gode grunde til at udgive sine bøger selv, ligesom der kan være mange gode grunde til ikke at gøre det. "Som en besættelse" er, udover den noget søgte titel, en godt udtænkt histori…"


Dinosaurens fjer

(Bog)

"Anna Bella Nor er i gang med at afslutte sit speciale om palæoornitologi. Specialet bygger på diskussionen omkring hvorvidt fuglene stammer fra de fjerprydede dinosaurer. Anna har et anstrengt forhold…"


Definitionen på liv

(Bog)

"Når du læser denne bog (for det gør du!), skal du være forberedt på at det vil tage lang tid. Ikke på grund af de 454 sider bogen indeholder, men på grund af det der står på siderne. Hvis en god krimi…"


Udkanten

(Bog)

"På den ene side er "Udkanten" en skøn bog, og jeg er vild med den. På den anden side, gør den ikke noget godt for den fremherskende dem/os kultur der er at finde i forholdet mellem hovedstaden og udka…"


Pretty baby

(Bog)

"Et psykologisk drama hvor ingen helt er som man tror de er, og hvor man ikke helt ved hvem man kan regne med. Fælles for dem alle er, at de er som de er, på grund af omstændigheder de ikke havde kontr…"


Hvis der skulle komme et menneske forbi

(Bog)

"Med en debut som "Hvis der skulle komme et menneske forbi", er der vist ingen tvivl om at Thomas Korsgaard har sparket døren ind til en karriere som forfatter. De fleste debuterer uden at der er ret m…"


Pizza nummer 25

(Bog)

"En række noveller om interaktioner og relationer mellem mennesker. Umiddelbart et ret bredt emne at skrive om, og det er da for så vidt heller ikke hvad Arne Ziebell Olsen har gjort i novellesamlingen…"


Doktor Bagges anagrammer

(Bog)

"Vi er i Thyregod, nordvest for Vejle, i begyndelsen af 1900-tallet. Her sidder distriktslæge Vigand Bagge og løser anagrammer, skriver om sit liv, tager på sygebesøg, holder foredrag og meget andet. F…"


Pigen med den røde frakke

(Bog)

"En spændingsroman, jo, måske, men også meget mere end det. For Kate Hamer, der med "Pigen med den røde frakke" udkommer på dansk for første gang, kan meget mere end at skrive en spændingsroman. Beth …"


Den ukendte hustru

(Bog)

"En spændende historie fra Leif Davidsens hånd. Ikke hans bedste, men stadig spændende og interessant. Få kender vel Rusland så godt som Leif Davidsen, og det er endnu en gang her handlingen udspiller …"


En retfærdiggjort synders erindringer og bekendelser

(Bog)

"Lad det være sagt med det samme. Dette er noget af det mest mærkelige jeg har læst meget, meget længe. James Hogg, en skotsk digter og forfatter der levede fra 1770 - 1835, har skrevet "En retfærdigg…"


Holdt for nar

(Lydbog)

"Hvis man er til krimier med fokus på den gode, og godt fortalte, historie, er Harlan Coben ikke til at komme udenom. Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske flyvevåben og lykkeligt gift …"


Djævelen i hullet

(Bog)

"Det er ved at være mange år siden jeg sidst læste en bog af Leif Davidsen, og efter "Djævelen i hullet" kan jeg godt undre mig over hvorfor jeg har ventet så længe. Davidsen skriver i denne bog om mul…"


Khadzji-Murat

(Bog)

"Mødet med Lev Tolstojs "Khadzji-Murat", var mit første møde med Tolstojs forfatterskab. Jeg er pinligt bevidst om at det er en brist i min litterære opdragelse, at jeg ikke tidligere har læst denne st…"


Til jord skal du blive

(Bog)

"Dette er Steen Lassens andet bind i Fjellerup-serien, der i 2016 lagde ud med "Du skylder et liv". Som tilfældet var med forgængeren, er der også denne gang tale om en spændende og godt tænkt historie…"


En velbevaret hemmelighed

(Bog)

"Dette tredje bind af Jeffrey Archers Clifton-krønike, tager sin begyndelse netop som 2. Verdenskrig er overstået. Retssagen om hvorvidt det er Harry eller Giles der skal arve hele Clifton imperiet bli…"


Lodbrogsønnernes hævn

(Bog)

"Der er smæk for skillingen når Lasse Holm fortæller hvordan Lodbrogsønnerne hævnede deres far, Ragnar Lodbrog, der blev slået ihjel af slanger i kong Ællas ormegård. Året er 866, og vikinger plyndrer…"


Hudløs

(Bog)

"Af omfang er "Hudløs" ikke en roman der gør meget væsen af sig, men det skal man ikke lade sig narre af. Sandra Gustafsson formår på bogens blot 175 sider, at skrive en stor fortælling. Det er en fort…"


Hård er mit lands lov

(Bog)

"I årenes løb har jeg læst mange vikingeromaner, men Tore Kvævens "Hård er mit lands lov", er nok det vildeste vikingeridt jeg nogensinde har været på. "Hård er mit lands lov" er en stor episk roman o…"


En lille tjeneste

(Bog)

"Det begynder med en lille tjeneste – den slags mødre gør for hinanden. Da Stephanies bedste veninde Emily beder hende tage sin søn Nicky med hjem fra skole, siger Stephanie straks ja. Nicky og hendes …"


Oneiron

(Bog)

"I årenes løb har jeg læst en del sære bøger, men jeg tror aldrig jeg har læst noget så underligt som Laura Lindstedts "Oneiron", der er underlig på en virkelig syret måde. Det betyder ikke at det er e…"


Sommerfugleklanen - Pavens Yndling

(Bog)

"Da jeg blev præsenteret for pressematerialet forud for udgivelsen af "Sommerfugleklanen - Pavens Yndling", var min første tanke at det projekt var dødsdømt på forhånd. Af materialet får man det indtry…"


De gode år

(Bog)

"Det kan ikke skjules længere. Jeg har en svaghed for "Herskab & Tjenestefolk", "Downton Abbey" og den slags. Det er det dybe skel mellem herskerne og de beherskede der fascinerer mig. Det er hvordan t…"


Den gode datter

(Bog)

"Forlaget beskriver bogen som "en bloddryppende og nervepirrende psykologisk thriller", og jeg forsøger stadig at forstå hvorfor. "Den gode datter" er ikke specielt bloddryppende. Javist, der bliver sl…"


De 7 nøgler

(Bog)

"Lad mig bare sige det som det er: "De 7 nøgler" er virkelig spændende! Så er det sagt. Bogen præsenteres af Hoi Forlag som noget så eksotisk som en "hacker thriller". Sådan en havde aldrig hørt om, o…"


Kirstine

(Bog)

"Der er i tidens løb skrevet mangt og meget om mordet på kong Erik Klipping i Finderup lade i 1286, så umiddelbart er der ikke noget nyt ved Lars Novrup Frederiksens roman der behandler dette emne - og…"


Valenciana

(Bog)

"Gennem otte noveller undersøger forfatteren Zinaida Lindén vores globale verden. Landegrænser og nationaliteter flyder ud og blander sig med hinanden, i en verden hvor vi hurtigt kan flytte os fra et …"


Faderens synder

(Bog)

"Selv om man kan hævde at "Faderens synder", ligesom forgængeren "Hvor der er vilje", mere eller mindre er én lang kliché, så er det i mine øjne en velskrevet kliché i hvis selskab man befinder sig sær…"


Mordoffer

(Bog)

"Dette er uden sammenligning noget af det mest modbydelige jeg har læst meget længe. Så er det sagt. En vanvittig morder bryder ind hos forskellige kvinder, foretager et videoopkald til deres nærmeste…"


Hvor der er fugle

(Bog)

"På et tidspunkt forsøgte jeg mig med at læse Maren Uthaugs "Og sådan blev det", men opgav den ret hurtigt. Den var for mærkelig. Nu har jeg så læst "Hvor der er fugle" af samme forfatter, og er ikke i…"


Ildens døgn

(Bog)

"Det kan undre at Anne Marie Têtevide ikke er et større navn på den danske forfatterscene end hun er. Hun burde være at finde blandt de allerstørste. Hun formår at finde helt ind i sine karakterer, og …"


Den engelske spion

(Bog)

"At kaste sig over en god spionroman, er som at holde en ekstra ferie. Det er ren underholdning, og skal ikke tages for mere end det. "Den engelske spion" er mit første møde med Daniel Silvas israelsk…"


Uden dig

(Bog)

"Nogle gange går livet op ad bakke, og for Mikaela går det rigtig meget op ad bakke. Svenske Pernilla Alm har begået en fin historie om hvor galt det kan gå, når det liv man troede man havde, pludselig…"


Som røg for vinden

(Bog)

"Adskillige forfattere skriver det ene fantastiske værk efter det andet, og langt de fleste af dem laver på et tidspunkt noget der falder lidt ved siden af, og er knap så fantastisk. Dette knap så fant…"


Ildbarnet

(Bog)

"Journalisten og bestsellerforatteren Sean Thomas, der under pseudonymet S.K. Tremayne, skrev den dystre psykologiske spændingsroman "Faldet", har gjort det igen. Med "Ildbarnet" slår forfatteren fast,…"


Tvunget til tavshed

(Bog)

"Måske havde jeg forventet mere af Linda Castillos første bind i krimiserien, med det tidligere Amishmedlem Kate Burkholder i hovedrollen som stationsleder, på den lokale politistation i den søvnige li…"


Hvem kan gøre en dukke fortræd?

(Bog)

"Han har gjort det igen, Sten Jacobsen. I 2016 debuterede han med novellesamlingen "Blind trappe", der var en samling pudsige og skæve fortællinger. "Hvem kan gøre en dukke fortræd?" er også en samling…"


Hvor der er vilje

(Bog)

"Hvis man er til historiske familiekrøniker, er Jeffrey Archers Clifton krønike vist ikke til at komme udenom. Efter at have læst første bind, har jeg en fornemmelse af at div. filmfolk nødvendigvis må…"


Dark matter

(Bog)

"Siger filmtitler som "Another Earth", "Inception" og "Interstellar" dig noget, og kunne du lide dem? Så vil du helt sikkert også kunne lide "Dark Matter" af Blake Crouch. Men du skal være indstillet p…"


Talent for mord

(Bog)

"I december 1926 forsvandt forfatteren Agatha Christie (1890 - 1976) i 10 dage. Hun har aldrig fortalt hvad hun foretog sig i de dage, og har i sin selvbiografi forbigået hændelsen i tavshed. De fleste…"


Et sving mod solen

(Bog)

"Tyve korte noveller, der hver især rummer en fortælling der er stor nok til en hel roman. Det er hvad Donal Ryan's novellesamling "Et sving mod solen" indeholder. Donal Ryan er irer, og det skinner t…"


Stormene

(Bog)

"Som historieinteresseret er det en stor fejl at jeg ikke tidligere har læst noget af Maria Helleberg. Hun betegnes trods alt som den historiske romans ukronede dronning. Med "Stormene" har jeg nu stif…"


Skarpe genstande

(Lydbog)

"Gillian Flynn debuterede i 2006 med domestic-noir romanen "Skarpe genstande", der udkom på dansk i 2007. En debut der, helt fortjent, indbragte hende flere priser. Journalisten Camille bor i Chicago,…"


Hvor mågerne skriger

(Bog)

"Poetisk og velskrevet, er de ord der umiddelbart falder mig ind efter at have læse Sandra Thorup Moses debutroman "Hvor mågerne skriger". Forfatteren er god til at beskrive følelser og stemninger, og …"


Den sidste dommer

(Bog)

"Makkerparret fra drabsafdelingen i København, Anita Hvid og Thor Belling er på arbejde igen. Denne gang på Nordsjælland, hvor en ældre venstreorienteret arkitekt findes skudt i sin villa. Arkitekten h…"


På bakken højt oppe et hvidt hus

(Bog)

"Selv om Louis Jensen er en af vore mest produktive og mest alsidige forfattere, må jeg med skam melde at "På bakken højt oppe et hvidt hus", er mit første møde med hans litteratur. Mit kendskab til Lo…"


Den trofaste følgesvend

(Bog)

"I 500-året for reformationen, er det oplagt at læse historiske romaner om manden bag det hele. "Den trofaste følgesvend" er en roman om Martin Luther, skrevet af sognepræst Egil Hvid-Olsen. Det fremg…"


Bogotana

(Bog)

"På et tidspunkt fik jeg et nyhedsbrev fra forlaget Jensen & Dalgaard, hvori jeg læste nogle få linjer fra "Bogotana", og vidste med det samme at jeg blev nødt til at læse hele bogen. Det har jeg gjort…"


Folk fra el Bajo (2. udgave)

(Bog)

"Den argentinske forfatter Antonio Dal Masetto (1938-2015) tilbragte ofte hele nætter på barerne i El Bajo, et område i centrum af Buenos Aires. Her hentede han inspiration til de små historier i "Folk…"


Den perfekte pige

(Bog)

"Hvorfor forlaget Turbulenz har valgt at give Mary Kubica's debutroman den danske titel "Den perfekte pige", er ikke godt at vide. Titlen forvirrede mig i hvert fald hele bogen igennem, for jeg forstod…"


22.11.63

(Bog)

"Fantasy og eventyr har aldrig været noget jeg har brugt ret meget tid på. Jeg forstår det ikke, og det interesserer mig ikke. Men et eller andet sted, midt imellem virkelighed og fantasi, finder vi fo…"


Et hus er ikke et hjem

(Bog)

"Med sine blot 155 sider, er Peter H. Olesens "Et hus er ikke et hjem", en lille bog. Kapitlerne, eller afsnittene, for der er ingen egentlig kapitelinddeling, er også små. Fra blot en halv til et par …"


Den sidste vikingekonge

(Bog)

"Norske anmeldere har kappedes om, at rose Jan Ove Ekebergs roman "Den sidste vikingekonge", om Harald Hårderåde til skyerne. Nogle har endda sammenlignet Ekeberg med Jan Guillou. Jeg kan være i tvivl …"


Den forkerte vej

(E-bog)

"Michael Dyst præsenteres af forlaget Copenhagen Storytellers som "digter fra Vestegnen", og jeg formoder at den oplysning er en eller anden form for kvalitetsstempel. Forfatteren er udover digter, ogs…"


Beviset- Den tredje løgn- Det store stilehæfte

(Bog)

"I 2017 genudgav forlaget Rosinante Agota Kristofs romantrilogi bestående af "Det store stilehæfte", "Beviset", og "Den tredje løgn" i ét samlet værk. I den forbindelse hørte jeg bogen omtalt i radiopr…"


Smukke-Jan

(Bog)

"Blodige og voldelige krimier er ikke lige min kop te. Jeg kan bedre lide den spændende historie, med et skarpt tegnet persongalleri. I en facebookgruppe blev jeg anbefalet at prøve at læse Lars Kjædeg…"


Pigerne fra Englandsbåden

(Bog)

"Lone Theils har boet i London i 15 år, hvor hun bl.a. var korrespondent for Politiken. Derfor er det oplagt, at hendes første roman handler om en dansk journalist i London. Et billede af to danske pi…"


Naboparret

(Bog)

"Politiken kalder "Naboparret" for 'en trykkoger af en psykologisk thriller'. Forskellige bogbloggere og læsere i diverse facebookgrupper, har rost "Naboparret" til skyerne, og flere har sammenlignet d…"


Lyset bag dine øjne

(Bog)

"Man kan ikke kalde "Lyset bag dine øjne" for en fortsættelse af Tommi Kinnunens fantastiske "Hvor fire veje mødes", i hvert fald ikke en fortsættelse der kræver at man har læst forgængeren først. "Lys…"


Den svævende tankbestyrer

(Bog)

"Nogle gange begår man en fejl. Da jeg havde læst Bent Vinn Nielsens "Den svævende tankbestyrer", gik det op for mig at jeg havde begået en fejl. Jeg har ikke tidligere læst noget af Bent Vinn Nielsen,…"


Hviskende lig

(Bog)

"I dette tredje bind om kommisær Roland Triel fra afdelingen for personfarlig kriminalitet, bliver en ung kvinde kvalt af en kæmpestor mand, og Triel bliver sat på sagen. Samtidig dukker et 40 år gamme…"


Detonator

(Bog)

"En krimi behøver ikke at være bloddryppende, grænsende til det kvalmende, og en efterforskningsleder hos politiet, behøver ikke at være hverken småalkoholisk eller psykisk ustabil. I "Detonator" præse…"


Trojanske heste

(Bog)

"Terrorpakke III er netop blevet vedtaget, og politistaten endegyldigt indført. Justitsministerens mystiske død, og et hemmeligt notat til den nye politidirektør, bringer igen politikommisær Leo Brix p…"


Cutter

(Bog)

"Selvom ungdomsbøger ikke lige er det jeg læser mest af, er jeg glad for at "Cutter" fandt vej til min bogreol. Bogen handler om unge mennesker, og om selvskadende adfærd. Et emne der desværre er alt f…"


Kadaveret på Klosterbakken

(Bog)

"Nogle gange kan man finde om ikke guld, så dog noget der minder om det, ved at læse en ukendt forfatter der er udgivet på et lille forlag. "Kadaveret på Klosterbakken" er en af de gange. Persongalle…"


Jalousi

(Bog)

"Omslaget prydes af en stor bygning, måske et slot, ved en vinterkold sø. I baggrunden anes bjerge under en mørk og truende himmel. Med sølvskrift står bogens titel "Jalousi", under forfatterens navn. …"


Dansende røde bjørne

(Bog)

"Dennis Jürgensen lagde ud med krimien "Løbende tjener", om efterforskningsleder Roland Triel. Næste bind i serien er "Dansende røde bjørne". I en københavnsk park bliver liget af en teenagepige funde…"


De, der vogter

(Bog)

"Hvorvidt Claus Holms "De, der vogter" indeholder fire meget lange noveller, eller fire korte romaner, er jeg lidt i tvivl om. Men uanset om det er det ene eller det andet, indeholder den fire meget fo…"


Løbende tjener

(Bog)

"De fleste kender nok Dennis Jürgensen som en meget populær forfatter af børne-/ungdomsbøger. Med "Løbende tjener" har Jürgensen kastet sig over krimier for voksne - og tro mig, "Løbende tjener" er i d…"


Voksenværk

(Bog)

"Man skal ikke skue hunden på hårene, siger et gammelt ordsprog. Således skal man heller ikke bedømme en bog på dens omslag, og jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at mine forventninger til "Vokse…"


Fjernstyring

(Bog)

"Normalt har jeg nogle forventninger til en bog, inden jeg begynder at læse den. Disse forventninger er baseret på min viden om forfatteren, genre, omslag og forskelligt andet. Men da det gik op for mi…"


Trofæ

(Bog)

"Selv om plottet på alle måder er usandsynligt, utroværdigt og virkelig langt ude, er det på en eller anden måde okay alligevel. "Trofæ" er en krimi og en spændingsroman, og så må det godt være lidt la…"


I vinterens løb

(Bog)

"Lennard Salm er en internationalt kendt kunstner. Han er også lidt af en kyniker og en enspænder. Han har familie, men det er ikke en han bruger tid på. Ikke før den dag hans søster dør og han rejser …"


Alle tapre bliver tilgivet

(Bog)

"Som altid med Chris Cleave, er også "Alle tapre bliver tilgivet", et helt fantastisk stykke litteratur. Der er noget helt særligt ved at betragte en eminent håndværkers frembringelser. Cleave er en så…"


Alting i et andet lys

(Bog)

"Tænk hvis man kunne kravle ind i hovedet på Niels Knudsen. Det er garanteret et virkelig mærkeligt sted, hvor ting ikke nødvendigvis er som de plejer at være. Nogle gange når en forfatter tænker "hva…"


Naturens små mirakler

(Bog)

"Digtsamlingen "Naturens små mirakler", er en skønsom blanding af digte med meget forskelligt indhold. Der er digte om livet, kærligheden, døden, angsten for livet og om at miste det. Men der er faktis…"


Baseret på en sand historie

(Bog)

"En bogblogger fortalte på Facebook om hendes oplevelse af "Baseret på en sand historie" af Delphine de Vigan, og om hvordan den var så uhyggelig, at hun næsten ikke turde læse i bogen når det blev mør…"


Større end livet

(Bog)

"Ilmar Taska er Ester. Han er født i Sibirien i 1953, da hans forældre var deporteret dertil af Stalins regime. Taska arbejder med film, teater og litteratur, i både Stockholm, Paris, Tallin og Hollywo…"


Livet i digte

(Bog)

"Gennem 49 digte, leder Michael Michalik Andersen sin læser igennem et helt liv. Eller i hvert fald noget af et liv. Normalt tænker vi livet som noget der begynder ved fødslen, og afsluttes med døden. …"


Dråber

(Bog)

"Mon ikke alle ved, at vand giver liv. Selv i små mængder er der liv at hente. Hanna Brabrand Henriksen lader digte falde som dråber. Små livgivende dråber der ikke har andet til fælles, end at der er …"


Læseren i morgentoget

(Bog)

"Sin lidenhed til trods, er "Læseren i morgentoget" en stor og fin fortælling om livet og mennesker i almindelighed, og ord og tekster i særdeleshed. Hver morgen kl. 06:27 står Guylain Vignolles på et…"


Lurian

(Bog)

"Det er under kummerlige forhold at Lurian vokser op i midten af halvfjerdserne. Begge forældre døjer med psykiske problemer, og Lurian er mere eller mindre overladt til sig selv. Det sætter naturligvi…"


Stop ved blink

(Bog)

"Ind imellem er der ting i livet der får os til at standse op. Det er oftest ting vi ikke havde regnet med ville komme vores vej. De ting der for kortere eller længere tid bryder den daglige trummerum.…"


Feberfrihed

(Bog)

"Nogle gange kan det også blive for underligt. I forlagets beskrivelse af digtsamlingen, står der bl.a.: "Mens feber er et tegn på sygdom, er feberfrihed den flimrende, hudløse tilstand efter sygdomme…"


Rust

(Bog)

"Der er dem der debuterer, og så er der dem der DEBUTERER. Donal Ryan tilhører med romanen "Rust", helt sikkert sidstnævnte kategori. At "Rust" vandt både The Guardians prestigefyldte pris for bedste r…"


De plukkede lærkers sang

(Bog)

"Det simple omslag og den poetiske titel gjorde udslaget. Jeg måtte bare læse Maria Chebørløv Brix's debutroman "De plukkede lærkers sang". Det har jeg ikke fortrudt. Thorkild Lassen, som jeg formoder…"


Studiet

(Bog)

"Det er store ting som identitet og identitetsdannelse, der ligger til grund for Anders Bo Christensens roman "Studiet". Philip er antropolog i København, og forsker i netop identitet og i hvordan id…"


syg i hodet

(E-bog)

"Ludvig er 14 år og bor alene med sin mor. Største problem: Hun drikker snaps. Lidt mindre: Klassekammeraterne ved det. Noget mindre: Har kun én ven. Meget mindre: Har ingen muskler. Uden for kategor…"


Koldfronter

(Bog)

"I Keld Broksøs femte roman, "Koldfronter", starter spændingen på første side, og slutter først 544 sider senere. I Berlin rammer en gravemaskine en gammel bombe under en udgravning til noget nybygger…"


Så nyser jeg igen

(Bog)

"Mange vil nok kende Peter Abrahamsen som musiker, producer og radiovært. Med "Så nyser jeg igen..." har han begået en dejlig lille digtsamling. Samlingen indeholder digte og rimede vers, som der står…"


Alex

(Bog)

"En fransk negleklipper, det er hvad Pierre Lemaitres "Alex" er. Ikke fordi man har brug for en negleklipper, når man læser bogen. Men fordi den samme historie, er tre historier i én. Jeg har aldrig læ…"


Hjertet

(Bog)

"Handlingen i "Hjertet" strækker sig over knap 24 timer - fra den unge surfer Simon slynges mod forruden i en trafikulykke, til hans hjerte begynder at slå i den midaldrende litteraturoversætter Claire…"


Hver morgen kryber jeg op fra havet

(Bog)

"Nogle gange finder man en perle i en muslingeskal hvor man ikke lige havde ventet det. Om det er forfatteren Frøydis Sollid Simonsen eller forlaget Vild Maskine, eller begge, der er muslingen, skal je…"


Isfald

(Bog)

"Med "Isfald" debuterer Liselotte Michelsen som skønlitterær forfatter. Det gør hun godt. Det gør hun faktisk rigtig godt. Monica er gift med Thomas og har en lille søn. Erik er ikke gift med nogen, b…"


Fejltagelsen

(Bog)

"Det er altid ekstra spændende når der er nyt fra Jensen & Dalgaard. Her er kvaliteten altid i top. Både indholds- og håndværksmæssigt. Det er tydeligt, at der er kælet for produktet. På den baggrund, …"


Ukendte kyster

(Bog)

"Bogen præsenteres som en krimi, og det er den måske også. Det kræver bare en lidt bredere tolkning af begrebet, end vi normalt er vant til. For vel er der et mord, og vel er der en politimand der opkl…"


Memento vivere

(Bog)

"Dette er historien om kvinden uden fortid der møder manden uden fremtid, og om hvilke konsekvenser det får for dem begge. Det er også Titken Tofts debutroman, og det er en rigtig fin debut. Karoline …"


Bidronningen

(Bog)

"Vi er under enevælden, hvor det at tale kongen imod, kan få store konsekvenser. Doktor Dampe, den ene af bogens to hovedpersoner, taler offentligt om frihed fra øvrighedens (kongens) tyranni, og blive…"


De savnede

(Bog)

"Lad det være sagt med det samme. Lige så betaget jeg var af Thomas Rydahls debutroman "Eremitten" om Erhard Jørgensen der for mange år siden forlod familien i Danmark og rejste til Fuerteventura, lige…"


Blind trappe

(Bog)

"Man skal ikke lade sig narre af bogens ringe størrelse og ret kedelige omslag, for den indeholder meget store historier. Jeg tænker at novellerne i bogen alligevel altid vil overskygge indpakningen, s…"


Stormens krigere

(Bog)

"Det er utroligt at Bernard Cornwell kan blive ved med at fortælle historien om Uhtred og Englands tidlige historie i 8-900 tallet. Men det kan han. Kvaliteten har svinget lidt undervejs, men med dette…"


Blandede bolsjer fra en skyggetid

(Bog)

"Michael Løgstrup har, som så mange andre, oplevet svære og mørke tider i sit liv. Der er lige så mange veje igennem sådanne perioder, som der er mennesker der skal igennem dem. For Løgstrup gik vejen …"


Ting, min søn skal vide om verden

(Bog)

"Han har gjort det igen. Eller, det har han så lige præcis ikke. For denne gang har Backman begået en bog, der på ingen måde ligner hans foregående, samtidig med at den ligner dem rigtig meget. "Ting, …"


Hjerneskælv

(Bog)

"En postkortroman, kalder forlaget Zenia Johnsens første roman "Hjerneskælv". Som om titlen ikke var underlig nok i sig selv. Men når det er Jensen & Dalgaard der udgiver bogen, ved jeg af erfaring at …"


Bogen om Baltimore-familien

(Bog)

"Endnu en fantastisk fortælling fra Joël Dicker, der lagde hårdt ud med "Sandheden om Harry Quebert sagen". Måske for hårdt. For "Bogen om Baltimore-familien" når ikke helt samme højder. "Bogen om Bal…"


Du skylder et liv

(Bog)

"Hvor er det befriende at blive præsenteret for en krimi hvor hovedpersonen ikke er en småberuset, kokainsniffende, følelsesmæssigt utilregnelig kriminalkommisær i København, der skider højt og flot på…"


Helt ude i Hampen - fodbold og Old Boys

(Bog)

"Indrømmet, efter at have læst den første bog "En skrøne" i "Helt ude i Hampen" serien af Mads-Peder Winther Søby, var jeg noget skeptisk da jeg gik i gang med næste bog i serien, "Fodbold og Old Boys"…"


Skal man græde over spildt liv?

(Bog)

"Forfatteren Noah, tager til Bornholm for at skrive sin seneste roman færdig. Med sig har han en stor sorg, som han prøver at komme overens med. På Bornholm møder han to vidt forskellige kvinder, der p…"


Ulvekvinten

(Bog)

""Ulvekvinten er et musikalsk paradoks. en falskhed, vi er nødt til at leve med, ellers går stemningssystemet ikke op." Sådan begynder Trisse Gejls bog "Ulvekvinten", med en beskrivelse af hvordan der…"


Helt ude i Hampen

(Bog)

""Helt ude i Hampen" er ikke blot en talemåde, og det er ikke blot titlen på Mads-Peder Winther Søbys lille bog. Hampen er også en landsby lidt sydvest for Silkeborg. En landsby af den slags der, som s…"


Med kup og kaffelikør

(Bog)

"Hyggelig, underholdende, og lidt for meget Olsen- og Støvsugerbanden. Fem pensionister på plejehjemmet Diamanten, har fået nok af dårlig behandling og vacuumpakket pap-mad. Da de en dag ser en udsend…"


Guldægget

(Bog)

"En fortælling om en familie i New York, hvor menneskelige værdier måles ud fra størrelsen på den enkeltes bankbog. En fortælling om hvad penge, og mangel på samme, kan gøre ved mennesker der er vokset…"


Det litterære apotek

(Bog)

"De fleste bøger slutter der hvor de skal, når historien er fortalt til ende. Enkelte bøger slutter længe efter at det sidste punktum burde være sat, og så er der dem hvor slutninger kommer alt, alt fo…"


Amok

(Bog)

"De af os der er gamle nok, kender Morten Remar som den ene halvdel af popduoen "Back to Back" der i midtfirserne hittede med nummeret "Jonathan". Nu kan Remar også skrive forfatter på sit omfangsrige …"


Faldet

(Bog)

"Der står på forsiden af "Faldet" at det er en psykologisk ægteskabsthriller. Det er en mild underdrivelse, men der findes nok ikke bedre ord at sætte på bogen, så vi må nøjes med det. Sarah og Angus …"


Sorg er et væsen med fjer

(Bog)

"Nogle gange kan få velvalgte ord sige meget mere end mange ord i lange rækker. Max Potter, der debuterer med "Sorg er et væsen med fjer", kan det der med at vælge nogle få ord, og sætte dem sammen i s…"


Undervejs

(E-bog)

"Tidligere har jeg læst digtsamlingen "Pulsens koordinater" af Nanna Lundgaard Arbøl, der er udgivet på Copenhagen Storytellers. Den var udmærket, men meget centreret om hovedstaden, og som ikke-københ…"


Maria & José

(Bog)

"Det er ikke altid antallet af sider i en bog der afgør hvor god eller dårlig den er. Ofte har jeg oplevet at små bøger har mere indhold end tykke bøger. Erlend Loes "Maria og José" er sådan en lille b…"


Sørgelige sekstetter

(Bog)

"Ord og sprog er i sit væsen ret flyvsk. Det er ikke sådan lige at sætte i system, og har det med at gå sine egne veje. Tanken om at tvinge en tekst ind i en eller anden form for ramme, indenfor hvilke…"


The martian

(Bog)

"Normalt læser jeg ikke science-fiction. Indimellem kan jeg godt lide at se en god sci-fi film, men bøgerne er jeg aldrig rigtig blevet dus med. Men efter at have set filmen "The Martian" med Matt Damo…"


Den forkerte forfatter

(Bog)

"Rumle Strange konfronteres en eftermiddag på Café Jorden med sin livsløgn. For at finde sig selv må han og hans forfatter spejle sig i Karen Blixen gennem en rethink-genfortælling af Blixens "Syv fant…"


Pigen i cementblanderen

(Bog)

"Nogle gange får man fat i en bog, der viser sig at være noget helt andet end forventet. "Pigen i cementblanderen" er sådan en bog. Egentlig havde jeg vel bare forventet at skulle læse en bog med en el…"


Sandheden om Harry Quebert-sagen

(Bog)

"Cirka et halvt sekund efter at man har læst en bog færdig, efter at have læst det sidste ord, skal man som læser føle sig stærkt bevæget - i et øjeblik skal man ikke tænke på andet end det man lige ha…"


Her sker aldrig noget

(Bog)

"I en lille stationsby er Margrethe Sørensen en slags central for at det, der ikke tåler dagens lys. For selv om der aldrig sker noget, foregår der altid en masse under overfladen. Nogle gange kan der…"


Uhyre

(Bog)

"Med Sara Gruen's "Vand til elefanterne" i baghovedet, var forventningerne til "Uhyre" skyhøje. Skuffelsen blev derfor næsten fysisk håndgribelig, jo længere jeg arbejdede mig ind i bogen. Maddie, hen…"


Folkets skønhed

(Bog)

"En helt igennem storslået fortælling fra Merete Pryds Helle, og en af de bedste bøger jeg har læst meget længe. Med udgangspunkt i sin egen familie begynder historien i Maries barndomshjem på Langela…"


Zarens guld

(Bog)

""Zarens guld" præsenteres om den uafhængige fortsættelse af "Det revolutionære råd". Umiddelbart kan det være svært at se hvordan en fortsættelse kan være selvstændig - for er det så en fortsættelse? …"


Det revolutionære råd

(Bog)

"I december 1928 eller januar 1929, forsvandt verdens største sejlskib, S/S København, sporløst på turen fra Buenos Aires til Australien. Skibet var bygget som skoleskib til Østasiatisk Kompagni (ØK). …"


Fakturaen

(Bog)

"Hovedpersonen i "Fakturaen", arbejder nogle timer om ugen i en lille videoudlejningsbutik, med speciale i kunstneriske film af forskellig slags. Det er ikke specielt vellønnet, men det går an. Han bor…"


Vores sjæle om natten

(Bog)

"Kent Haruf (1943-2014) har modtaget et væld af internationale priser og regnes i dag som en af USA's helt store forfattere. Han fik sit internationale gennembrud med bestselleren "Plainsong" fra 1999,…"


Børnene vi mødte på stranden

(Bog)

"Sidst jeg læste en ungdombog var i midten af 70'erne, hvor Susan Hinton's "Outsideren" var bogen der blev læst af enhver teenager med respekt for sig selv. Her, ca. 40 år senere, har jeg igen læst en …"


Den ottende dødssynd

(Bog)

"Efter "Den ottende dødssynd", sidder jeg lettere forundret og forsøger at finde ud af hvad det lige er jeg har været vidne til. Bogen er Rebecka Edgren Adléns debut som romanforfatter, og det bærer d…"


Tre mand og en konge

(Lydbog)

"Tænk hvad vi var gået glip af, hvis ikke Magnus Mills, en tidligere buschauffør i London, havde parkeret bussen og fattet skrivemaskinen i stedet. Desværre foreligger kun hans første fire romaner på d…"


Bedemandens datter

(Bog)

"For længe siden læste jeg Sara Blædels debutroman "Grønt støv", og var ikke specielt imponeret. Derfor har hendes forfatterskab heller ikke været noget jeg har interesseret mig en hel masse for. Men d…"


1984

(Bog)

"Gyldendal har genudgivet George Orwell's roman "1984" fra 1949. Bogen indledes med et interessant forord af Per Stig Møller, der giver et indblik i Orwell's liv og forfattereskab. At bogen genudgives…"


Jomsvikingen

(Bog)

"I dette andet bind i Arnulfsagaen dykker forfatteren endnu dybere ned i fortællingerne om Jomsvikingerne, som de bl.a. er beskrevet i disse vikingers egen "Jomsvikinga Saga". Jomsvikingerne boede i kæ…"


Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik

(Bog)

"Forfatteren Robin Sloan må være en kloning af Dan Brown og J.K. Rowling. Det må han simpelthen være. Sloan's roman "Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik", er noget af det særeste jeg har læst meget længe. …"


Minna mangler et øvelokale

(Bog)

"Der sker ting og sager når Dorthe Nors eksperimenterer. "Minna mangler et øvelokale" er ingen undtagelse. Jeg har ikke en hel masse styr på grammatik og den slags, men har ladet mig fortælle at bogen …"


Kollega Persson

(Bog)

"Da Alice Persson i 1975 bliver student, tager hun til Østberlin i det der dengang var DDR. Hun har fået job i den danske redaktion på en international radiostation, og skal uddanne sig som journalist.…"


Elleve dage i Berlin

(Bog)

"Da Arne var barn, sprang han på hovedet ned i en sø. Desværre var klippebunden lidt for tæt på overfladen, og Arne slog hovedet så voldsomt at hans personlighed ligesom ændrede sig. Han blev lidt lang…"


Trangen til eksistens

(Bog)

"I en anderledes form end vi er vant til, beskriver Bine Herold en kvindes vanskeligheder med livet i almindelighed, og parforhold i særdeleshed. Fortællingen bredes ud gennem de forskellige personers …"


Arnulf

(Bog)

"Hold da op. Jeg sidder her med tilbagestrøget hår, efter en hæsblæsende tur rundt i vikingetiden. Vi er i slutningen af det 9. århundrede. Svend Tveskæg er konge i Danmark, og i en lille bygd et sted…"


Den modvillige fundamentalist

(Bog)

"Til at begynde med, undrede det mig at vi ikke har hørt mere til Mohsin Hamid's "Den modvillige fundamentalist", for der er tale om en lille litteraturperle. Efterhånden som læsningen skred frem, stod…"


Lila

(Bog)

"Den sidste, og måske den bedste af Marilynne Robinsons bøger der foregår i den lille by Gilead i Iowa. Tidligere er udgivet "Gilead" og "Hjemme". Nu sluttes ringen med "Lila" - måske, for egentlig kun…"


Underkastelse

(Bog)

"Vi er i Frankrig i 2022 - altså lige om lidt. Der skal være præsidentvalg, og for at undgå at det højreekstremistiske Front Nationale kommer til magten, går de øvrige partier i koalition med Det Musli…"


Noget om Grace

(Bog)

"Hvor er jeg glad for, at Anthony Doerr fik en Pulitzer pris for romanen "Alt det lys vi ikke ser", og at Politikens Forlag fik øjnene op for hans forfatterskab. Efter at forlaget havde udgivet romanen…"


Kærlighed og kulturskyer

(Bog)

"Danial Khalil, et tiltrængt modspil til Yahya Hassans personificering af flygtninge- og indvandrerbørns utilpassethed når den er værst. Khalil's digtsamling "Kærlighed og kulturskyer" er ungdommelig,…"


Latteren og døden

(Bog)

"I første omgang afslået at modtage bogen som anmeldereksemplar, da jeg troede det var en fagbog. Det viste sig ikke at være tilfældet, og jeg fik bogen tilsendt. Jeg kan slet ikke klare tanken om, at …"


Tilbage til unaturen

(Bog)

"Efter at have læst Rasmus Nikolajsens digtsamling "Tilbage til unaturen", har jeg opdaget at den er den tredje i en serie på tre bøger. De to første hedder "Alting ender med et bryllup" og "Socialdemo…"


En ny tid

(Bog)

"Den unge nyuddannede lærerinde, frøken Høy, kommer i 1904 fra Midtfyn til Thyregod vest for Vejle. Her skal hun drive en friskole. Romanen "En ny tid", er hendes dagbog. Den begynder da hendes mand, d…"


Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

(Bog)

"Harold Fry er 65 år gammel, og har været pensionist i et halvt års tid. Han føler på alle måder, at livet er gået i stå, og afventer vel egentlig bare at det får en ende på den ene eller den anden måd…"


Mord 2.0

(E-bog)

"Forfatteren skriver at man er velkommen til at sende ham en mail, hvis der er fejl i bogen. I den forbindelse er det en fordel, at den kun er udgivet som e-bog, og at man bare kan copy/paste hele boge…"


Spejl, skulder, blink

(Bog)

"De fleste af vore rigtig gode forfattere, laver indimellem en "smutter". En bog der ikke lever op til den standard vi ellers er vant til fra deres hånd. Sådan er det ikke med Dorthe Nors. Hendes forfa…"


Skriveren

(Bog)

"I Sydamerika et sted, sidder skriveren Pablo hver dag på torvet, og skriver breve for folk der ikke selv kan. Pablo elsker klassisk litteratur, som Shakespeare, Dante, Vallejo m.fl. Pablos datter Auro…"


Som ulve er færrest og får er flest

(Bog)

"At læse Palle Vibes "Som ulve er færrest & får er flest" har været en oplevelse af den slags man sjældent får, når man læser en bog. For det første er den med sine blot 53 sider, ultrakort. Men udover…"


Er der en vej ud af helvede?

(Bog)

"Julie Duch Lauridsen har med "Er der en vej ud af Helvede?" begået en hudløst ærlig selvbiografi om hvordan det er at leve med OCD, angst, selvværdsproblemer og mislykkede selvmordsforsøg. Hendes ung…"


Logbog fra et livsforlis

(Bog)

"Lad det være sagt med det samme - Erik Valeur skriver fremragende. Næsten for fremragende. "Logbog fra et livsforlis", er en underlig historie om statsministeren og hans bror, der er justitsminister.…"


Orkansæsonen og stilheden

(Bog)

"Det var med meget store forventninger at jeg begyndte læsningen af "Orkansæsonen og stilheden". Jeg var betaget af Anne-Cathrine Riebnitzsky's "Forbandede yngel", og "Den stjålne vej" der fulgte efter…"


Etta og Otto og Russell og James

(Bog)

"En morgen vågner Otto og finder et brev på køkkenbordet. Det er fra hans kone Etta. Hun er 83 år gammel og begyndende dement. Brevet lyder i al sin enkelthed: Jeg er taget af sted. Jeg har aldrig set…"


Morder-Anders og hans venner. (samt en uven eller to)

(Bog)

"Er man til bøger der godt må mane til eftertanke, og med en historie der har hold i virkeligheden så man kan forholde sig til den, så skal man gå langt udenom Jona Jonassons forfatterskab. Først fik v…"


Svovlregn

(Bog)

"Nogle gange skal man kaste sig over det ukendte. Jeg kendte hverken forfatteren Claus Lembourn eller forlaget Egolibris, men jeg kan godt lide at bevæge mig ind på ukendt område i bøgernes verden. Bag…"


Det koldeste land i verden

(Bog)

"Jeg bliver altid lidt mistænksom, når et forlag vælger at bruge et omslag til at citere anmeldelser der skamroser forfatterens tidligere udgivelser. Alt for mange gange har jeg oplevet, at der har gem…"


Kong Pukkelrygs Saga

(Bog)

"Sagaen er et eventyr om revisoren Tom, der sammen med et pindsvin og Odins ravne, begiver sig ud i en verden der minder om vores og så alligevel slet ikke minder om den. Bogen indeholder blanke sider …"


Slagteren i Liseleje

(Bog)

"Som læser, kan jeg ikke lade være med at blive lidt bekymret over en forfatter der kan udtænke en handling som den Ane Riel lader udfolde sig i "Slagteren i Liseleje". Men hvis man kan være bekymret p…"


Den overflødige kvinde

(Bog)

"Havde jeg kunnet alle klassikere og store forfatteres værker udenad, ville jeg helt sikkert have fået meget mere ud af "Den overflødige kvinde". Sagen er bare, at det kan jeg ikke, og derfor sidder je…"


Harpiks

(Bog)

"Mængden af lykke modsvares ikke altid af højden på ligusterhækken, antallet af mursten eller biler i garagen. Nogle gange måles lykke i mængden af det skrammel man omgiver sig med. "Harpiks" er en va…"


Feriebørn

(Bog)

"Med udgangspunkt i nogle gamle dagbogsnotater, skriver Arne Beltoft direkte til sine læsere, der i dette tilfælde er han kommende hustru Malene, og hans advokat Ole, kaldet Den Retfærdige. Arne har ne…"


Butcher's Crossing

(Bog)

"I 1873 forlader den unge Will Andrews sine studier ved Harvard, og det trygge liv på USA's østkyst, for at drage mod noget andet. Mod landet, mod ødemarken, og mod sig selv. Efter et par ugers rejse, …"


Min mormor hilser og siger undskyld

(Bog)

"Det er ikke fair. Det er ganske enkelt ikke fair, at skulle skrive en anmeldelse af "Min mormor hilser og siger undskyld". Dels fordi der ikke er stjerner nok i systemet at kaste efter bogen, og dels …"


Hvor fire veje mødes

(Bog)

"Flot, flot roman af finske Tommi Kinnunen, der tidligere har skrevet skuespil og kabareter. "Hvor fire veje mødes" er hans debut som romanforfatter, og fortæller den grumme historie om en noget dysfun…"


Kvinden i toget

(Bog)

"Litteraturpolitiet burde have grebet ind og hindret udgivelsen af Paula Hawkins "Kvinden i toget". En debut som denne, vil i lang tid fremover få alle andre debutromaner til at blegne langt ud over de…"


Uge 36

(Bog)

""Uge 36" er Sofie Sarenbrants debut som krimiforfatter. Siden har hun skrevet flere af slagsen. Højgravide Agnes, er med sin mand Tobbe og deres datter på ferie i det lille fiskerleje Brantevik i det…"


Den tomme trone

(Bog)

""Den tomme trone" er ottende bind i serien om Uthred af Bebbanburg. Uthred lever i slutningen af 900-tallet i det der senere bliver kendt som England. Indtil videre er landet dog delt i flere mindre…"


Ragnhilds færd

(Bog)

""Ragnhilds færd" fortsætter hvor "Ragnhilds saga" slap. Også her er det Freja (en af den nordiske mytologis mange guder) der fortæller historien om Ragnhilds barnebarn Frejlif og hans rejse fra Roskil…"


Bedrageri for begyndere

(Bog)

"Bedst som man troede at alt var godt, viste det sig at være virkelig, virkelig skidt. På et tidspunkt hørte jeg i radioen Michael Soussan fortælle om sin bog "Bedrageri for begyndere", og blev meget …"


Én gang morder

(Bog)

"Selv om jeg ikke er den store krimilæser, må jeg blankt erkende, at "Én gang morder" blev slugt i store bidder på et par dage. I forhold til de rå mængder af metervarekrimier der findes på markedet, h…"


Skrig under vand

(Bog)

"Det er længe siden jeg har set så flad en spændingskurve i en krimi. Den flytter sig ikke meget over nulpunktet i det meste af bogen, før den så til gengæld eksploderer overdrevent hen over de sidste …"


Lenins kys

(Bog)

""Lenins kys" af Yan Lianke, er noget af det mest mærkværdige jeg har læst meget længe. Lianke er en kinesisk forfatter, og "Lenins kys" foregår da også i Kina. Jeg vil ikke udelukke at et dybere kend…"


Alt det lys vi ikke ser

(Bog)

"En af de mest fantastiske bøger jeg har læst meget længe! Små ting som vi måske ikke tænker på i det daglige, er med til at forme vore liv, og sende dem i forskellige retninger. Hver især påvirkes vi…"


Stormfugl

(Bog)

"Før mødet med "Stormfugl" af Conn Iggulden, var de engelske rosekrige kun noget jeg havde hørt om. Jeg vidste ikke hvad de gik ud på, eller hvornår i Englands historie de skulle have fundet sted. Da j…"


Sådan nogle som os

(Bog)

"Når jeg er på havearbejde, foregår det ofte i selskab med et par høretelefoner. Jeg lytter gerne til podcasts af "Skønlitteratur på P1", mens ukrudt fyger mig om ørerne. Således hørte jeg en dag progr…"


Den anden hånd

(Bog)

""Den anden hånd" er en helt fantastisk velskrevet og utroligt dyb bog. Den indeholder store mængder smerte, kærlighed, livsvisdom og humor. Og selv om historien bestemt ikke er noget at grine ad, har …"


Hjemme

(Bog)

"I Marilynne Robinsons roman "Hjemme", er vi tilbage i det Gilead i staten Iowa i USA, som vi lærte at kende i romanen "Gilead". Dengang var det pastor Ames' der i brevform fortalte sin livshistorie ti…"


Debil tur-retur

(Bog)

""Debil tur retur" bliver markedsført som en morsom bog. Jeg kan godt lide morsomme bøger, og et gavekort blev omsat til Sabina Erbillors debutroman. Men jeg ved ikke rigtigt med det morsomme. Jo, måsk…"


Stormskader

(Bog)

"110 sider. Det er det hele. "Stormskader" breder sig over blot 110 sider, og det endda i et ret lille format. Men forfatteren er sine læsere nådig, når hun lader historien slutte på side 110. Ikke for…"


Jeg gjorde danerne frie

(Bog)

"I "Jeg gjorde danerne frie", forsøger Jakob Brodersen at tegne et komisk billede af Danmark som det ville have set ud, hvis munken Poppo ikke havde haft held til at overbevise Harald Blåtand om kriste…"


Himmelpletter

(Bog)

"Silke er 29 år, og nyuddannet lingvist. Hun er også arbejdsløs, og så er kæresten smidt ud efter at hun fandt ham sammen med en anden kvinde. Silkes far forlod hende og hendes mor med en anden kvinde,…"


Levende og døde i Winsford

(Bog)

"Håkan Nesser har ikke tidligere fundet vej til min bogreol. Jeg vidste at han er en svensk krimiforfatter. Det er der efterhånden så mange svenskere der er, og da det ikke er en genre jeg læser ret me…"


Fortællinger fra Chestnut Street

(Bog)

"Ligesom Dan Turell, så holder jeg af hverdagen. Det er i hverdagen, at livets store og sande historier udfolder sig og leves. Derfor holder jeg bl.a. meget af Helle Helle, og andre med hende, der fors…"


Hjertet slår og slår

(Bog)

"Kristian er professor i historie. Han er også i Himmerland hvor hans far er ved at dø på et plejehjem. Det tager bare så lang tid, fordi hans hjerte slår og slår, som en af hjemmets ansatte formulerer…"


Roman i fire årstider

(Bog)

""Træet står i hjertet af byen. Det siges, at en kvinde engang satte sig der for at male udsigten. Siden har ingen set hende." Sådan begynder Betina Birkjærs debutroman, og det var de ord der overbevi…"


Paraplypigen

(Bog)

"Asta bor alene med sin far i en lejlighed et sted i København. Der har de boet alene, siden Astas mor holdt op med at eksistere, som hun udtrykker det. Asta har en rød paraply, som følger hende overal…"


Buresø-fortællinger

(Bog)

"Selv om "Buresø-fortællinger" første gang udkom i 2005, og at det i skrivende stund er 10 år siden, holder den endnu. Det må siges at være en kvalitet i en tid hvor bøger udkommer, læses og glemmes ef…"


Sommerfugleeffekten

(Bog)

"En bil kører ind i et Intercitytog. Bilens fører og mange andre omkommer. Men hvad førte frem til ulykken? Hvornår begyndte den? Tilfældigheder væves sammen til et uendeligt net, som skaber et nu.  De…"


Kantslag

(Bog)

"I 2008 fik vi "Kantslag" fra Dorthe Nors. I 2014 blev den udgivet i USA, med titlen "Karate Chop". Begge steder roses novellesamlingen til skyerne - og ikke uden grund. Siden jeg i 2007 læste Dorthe …"


Sønner

(Bog)

"Texas, 1849, Eli McCollough er tretten år, da indianere dræber hans mor og søster og tager ham til fange. I stedet for at gå til grunde tilpasser Eli sig comanche-indianernes livsstil, lærer deres spr…"


Yahya Hassan

(Bog)

"Når man ser tilbage på den hype der var omkring Yahya Hassan, da hans digtsamling "Yahya Hassan" udkom, er det mest det medievenlige materiale der dukker op. Det er historien om hvordan han skulle hav…"


Noveller

(Bog)

"Helle Helle's novellesamlinger "Rester" (fra 1996) og "Biler og dyr" (fra 2000), blev i 2013 samlet i én bog, kaldet "Noveller". Det er Helle Helle som vi kender hende, og når hun er bedst. Stilsikke…"


At høre hjertet slå

(Bog)

"Kærlighedsromaner har aldrig været noget jeg har beskæftiget mig med. De har i mine øjne, altid haft et lyserødt Barbara Cartland'sk kvalmeskær over sig. Jeg er bare ikke målgruppen for den slags luft…"


Uro

(Bog)

""Uro" er Jesper Steins debut som skønlitterær forfatter, og som så mange andre, er det krimigenren han kaster sig over. En mand findes myrdet på Assistens Kirkegård natten efter rydningen af Ungdomsh…"


Mellem havet og ødemarken

(Bog)

""Mellem havet og ødemarken" er mit første møde med Jon Høyer - og hvilket møde! Jeg havde ikke læst mange linjer, før jeg havde en fornemmelse af at synke dybt ned i en dyne af de fineste dun. Fuldst…"


Det eneste rigtige

(Bog)

"Malene Ravn har med debut'en "Det eneste rigtige" givet sig selv et stort problem - i hvert fald hvis hun agter at fortsætte med at skrive romaner. Når man starter så meget ud på toppen som Ravn gør h…"


Hele byen ved det

(Bog)

"En sjælden gang falder man over en bog, der efterlader én fuldstændig tom indeni. En bog af den slags, hvis formål man ikke kan se, og som ikke tilføjer læseren noget som helst. Ikke engang en god his…"


Britt-Marie var her

(Bog)

"Fredrik Backman har gjort det igen. Jeg var meget spændt på om han kunne holde stilen og kvaliteten fra kanon-debut'en "En mand der hedder Ove", i denne hans anden roman på kun to år. Men det ku' han …"


Den sønderjyske farm

(Bog)

"Jeg tror bare vi skal sige, at Erling Jepsen nu har klemt alt det ud af Allan fra Gram, og hans dysfunktionelle familie, der overhovedet kan klemmes ud af den. "Kunsten at græde i kor", var et godt o…"


Rystet spejl

(Bog)

"Det var Inger Christensens "Alfabet" og "Sommerfugledalen" der sparkede mig i digtenes retning. Senere fulgte Theis Ørntofts meget roste "Digte 2014". I alle tre tilfælde blev jeg næsten fysisk blæst …"


Den hedenske herre

(Bog)

"På bogens omslag er George R. R. Martin ("Game of Thrones") citeret for at sige: "Bernard Cornwell skriver de bedste kampscener, jeg nogensinde har læst." Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. "De…"


Digte 2014

(Bog)

"Indrømmet - jeg har et underligt forhold til digte. Jeg har ikke tidligere beskæftiget mig med dem og forstår dem ikke, men er alligevel på det seneste begyndt at læse flere og flere af slagsen - og j…"


Sort død

(Bog)

"En kvinde findes myrdet i en skanner på Rigshospitalet. I en lejlighed står en fryser der normalt bruges af forskere - måske indeholder den en modificeret udgave af den bakterie der forårsagede "Den s…"


Hvis det er

(Bog)

"Som altid er forventningerne skyhøje, når Helle Helle begår en ny bog. Forventningerne til "Hvis det er" var ingen undtagelse, og måske var de også for høje. Helle Helle er mester i hverdag og almind…"


Pendlerne

(Bog)

"I 2007 læste jeg Simon Fruelunds "Borgerligt tusmørke". Den var jeg meget lidt begejstret for. Jeg kan godt lide at følge forfattere, og den udvikling de gennemgår i deres værker, og da jeg så at Fr…"


Spejl

(Bog)

"I "Spejl" er temaet at miste, huske, sørge og søge, og i 35 erindringsglimt fortalt over bogens 60 sider får læseren indblik i den kvindelige hovedpersons tilværelse. Man fornemmer hurtigt at det hand…"


Fald

(Bog)

"Mette lægger en seddel til familien, og forlader huset i Ålborg en tidlig morgen inden mand og børn vågner. "Kontakt mig ikke", skriver hun. I rygsækken har hun lidt tøj, og nogle kontanter. Ellers ik…"


Kongens hunde

(Bog)

"I forbindelse med et privat projekt, har jeg lavet en del research på Knud den Stores (Gorm den Gamles oldebarn) første hustru og senere elskerinde, Ælfgifu. Hun forsvinder lige pludselig ud af de his…"


Eremitten

(Bog)

"Thomas Rydahl blev uddannet fra Forfatterskolen i 1999, og der skulle gå 15 år, inden Rydahl med”Eremitten” debuterede som romanforfatter. Men “Eremitten” har været alle 15 års ventetid værd. Erhard …"


To brødre

(Bog)

"Ben Elton er nok bedst kendt for sine TV serier "The Young Ones", "Blackadder" og "Mr. Bean". Umiddelbart er det svært at forestille sig, at der skulle komme en dybt alvorlig murstensroman fra hans hå…"


Den stjålne vej

(Bog)

"I 2012 vandt Anne-Cathrine Riebnitzsky Bogforums debutantpris for “Den stjålne vej”. Nu hvor jeg har læst bogen tænker jeg, om der ikke er nogle flere priser hun kan få. Khan, der er ingeniør, har få…"


Mikael

(Bog)

"Man kan ikke engang sige, at Dy Plambeck har ‘gjort det igen’, for det har hun faktisk ikke. “Texas’ rose”, Plambecks første roman, var ok. Den næste, “Gudfar”, var virkelig god. Med “Mikael" viser hu…"


Gæstehuset

(Bog)

"Carina får tæsk af sin mand. Mange tæsk. Hun stikker af med sønnen Sebastian, ned til Langeland og hendes farmors gård som hun har arvet – en arv hendes mand ikke kender til. På vej dertil møder hun M…"


Forhærdede tidselgemytter

(Bog)

"Sognepræst Eske Abild, der er kandidat til bispevalget, bliver fundet død i Lukaskirkens krypt. Han har fået kraniet slået ind med kirkens tolv kilo tunge bronzekrucifiks. Hans unge hjælpepræst bliver…"


Formiddagsherskeren

(Bog)

"“Formiddagsherskeren” er Jacob Rosendals debut som romanforfatter. Og hvilken debut! Jeg holder meget af dansk litteratur, der i disse år har rigtig meget spændende at byde på. Da jeg fik muligheden …"


Natten er lige begyndt

(Bog)

"FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia: Colombias revolutionære væbnede styrker) kidnapper en ung dansker, og kræver en million dollars i løsepenge af hans arbejdsgiver. En gruppe revolutio…"


Rejser i scriptoriet

(Bog)

"En anmelder skriver: "Selv når Paul Auster laver små skriveøvelser, er han værd at følge." Og 'skriveøvelse' er nok den betegnelse, der dækker bedst i dette tilfælde. Jeg ved ikke hvordan jeg ellers …"


På herrens mark

(Bog)

""På Herrens mark", kan vel næsten kaldes en moderne udgave af Askepot. Far og mor er lykkelige og får mange børn. Mor dør, og far gifter sig med den onde stedmoder, hvilket husets yngste, en datter, m…"


Lasten

(Bog)

"Efter at have fulgt fhv. Politidirektør Hanne Bech Hansens optræden i diverse medier, var det faktisk meget svært at have nogen forventninger til "Lasten". Ville den bære præg af hendes lange karriere…"


Stoner

(E-bog)

""Stoner" udkom første gang i 1965, men det var først ved genudgivelsen i 2006, at verden fik øjnene op for dette litterære mesterværk. Desværre nåede forfatteren (der døde i 1994) ikke at opleve dette…"


Den sidste dag på jorden

(Bog)

"En virkelig velskrevet lille ting med et meget stort indhold. "Den sidste dag på jorden," er trods alt et voldsomt emne, da det ikke bare handler om én enkelt persons sidste dag på jorden, men hele me…"


Forfølgerne

(E-bog)

"Forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, alias A. J. Kazinski, har i "Forfølgerne" begået en tankevækkende bog. I mine øjne, deres bedste hidtil. Julie, fraskilt alenemor, begynder at …"


Mærket for livet

(E-bog)

"Kerstin Juhlén kommer hjem efter en spadseretur, og finder sin mand, Hans Juhlén, der er afdelingschef for asylspørgsmål i Udlændingestyrelsen, liggende død i stuen. Hans Juhlén er blevet skudt. Polit…"


Dage

(Bog)

"Minimalt, og kæmpestort. Dorthe Nors har begået en fantastisk lille bog. 82 korte sider, hvoraf der kun er tekst på ca. halvdelen, resten er illustrationer - små minimalistiske stregtegninger, der su…"


Himmerige og helvede

(Bog)

"Mig bekendt har jeg kun en enkelt gang læst en islandsk forfatter - og husker det som en oplevelse der ikke nødvendigvis behøvede at gentage sig. Men hvad skidt, Jón Kalman Stefánsson får pæne ord med…"


Den danske borgerkrig 2018-24

(Bog)

"Gal eller genial? Det spørgsmål har jeg stillet mig selv rigtig mange gange undervejs i "Den danske borgerkrig 2018 - 24". Nu er sidste side i bogen vendt, og jeg er ikke blevet klogere. Jeg kan ikke …"


Vejs ende

(E-bog)

"Vejs ende, er mit første møde med Lisbeth Bruuns forfatterskab. Skrivestilen er minimalistisk, i stil med Helle Helles, uden at de to i øvrigt skal sammenlignes, for de er begge selvstændige forfatter…"


Sort daggry

(Bog)

"Sort daggry er Thomas Rathsacks anden roman med jægersoldaten Michael Plessner i hovedrollen. Hvor den første roman, Shadow army, bar tydeligt præg af at den skønlitterære romangenre var ny for Rathsa…"


Madame Salvatins hemmelighed

(Bog)

"Nogle gange kan man blive positivt overrasket over at læse noget man normalt ikke ville læse. Madame Salvatins Hemmelighed, er en sådan overraskelse. Bogen, der er skrevet af tvillingeparret Søren og…"


Tyskerungen

(Bog)

"Ikke specielt stor kunst, men en spændende historie. Bogen kan være svær at slippe, når man først er kommet i gang med den."


Den svære toer

(Bog)

"Lille, spøjs og letlæst. Fire hovedpersoners og en række bipersoners liv vikles ind i, og ud af, hinanden. Forfatteren fortæller, at hun holder meget af Erlend Loe og Helle Helle, og at hendes bog v…"


Flaskepost fra P

(Bog)

"En omvendt "Roger Rabbit"! Udmærket krimi. Velskrevet og vel gennemtænkt. Eneste anke er den måde Mørk og hans kolleger beskrives på. Det giver bogen en slagside som den godt kunne have undværet. Det …"


Den iranske gartner

(Bog)

"Morsom så det grænser til det trættende. Ren Gøg og Gokke - sjov nok i små doser, men modsatte effekt når det er en hel bog."


Hypnotisøren

(Bog)

""Hvis du kun skal læse én krimi i år!" Sådan stod der i reklamen. Anmelderroserne nåede skyerne - og jeg lod mig lokke til at købe bogen. Virkeligheden er, at der er tale om en særdeles middelmådig k…"


90 minutter i himlen

(Bog)

"Hvis man forventer en førstehånds beskrivelse af himlen, så er det ikke denne bog man skal have fat i. Bortset fra de første ca. 10 sider, så handler den udelukkende om forfatterens langvarige sygelej…"


Vejen

(Bog)

"Grim. Grum. Og fuldstændig fantastisk!"


Liberty

(Bog)

"Har man læst de to første bind i Ejersbos Afrika-trilogi, er man ligesom mættet med fortællinger om sorte der vil være hvide, og hvide der vil være sorte, om europæere i Afrika, utilregnelige teenager…"


Sangen om Bjovulf

(Bog)

"Fin oversættelse af Beowulfkvadet."


Luftkastellet der blev sprængt

(Bog)

"Lidt for meget action-film. Historien er rigtig god, men ikke en man, som læser, kan leve sig ind i. Dertil er den et nummer for fantastisk. Men helt sikkert en god læseoplevelse!"


Mænd der hader kvinder

(Bog)

"Normalt læser jeg ikke thrillere og spændingsromaner, men Stieg Larsson er jo ligesom ikke til at komme udenom. Mænd der hader kvinder, er utroligt gennemtænkt. Persongalleriet fungerer, og virker ægt…"


Alkymisten

(Bog)

"Lidt for mange "vise ord", og lidt for lidt historie at hænge dem op på."


Doppler

(Bog)

""


Eksil

(Bog)

"Fantastisk bog, hvor historien skrives mellem linierne."


Farvel

(Bog)

"Ok bog om at få en depression. Ikke specielt velskrevet, men derimod meget velment - og det er jo også en kvalitet."


Ida og Axel trilogien

(Bog)

"Sproget alene er det hele værd. Utroligt smukt skrevet. Vi kommer helt ind under huden på Ida, Axel, Ejnar og alle de andre. Læs den!"


Hestenes øjne

(Bog)

"Fantastisk sprog, men en lidt kedelig historie om den stakkels dreng der må igennem så meget ondt i sin missionske familie. Det bliver lidt ensformigt i længden."


L

(Bog)

"Erlend Loe som vi kender ham. Rablende vanvittig og samtidig utroligt dyb. Helt klart en læseværdig bog!"


Særlige emner inden for ulykkesteori

(Bog)

"En helt fantastisk debut roman af Marisha Pessl. Historien er så voldsomt gennemtænkt, at man må tage sig til hovedet. Der er en skrivestil der hedder minimalisme. Det er på INGEN måde den Marisha Pes…"


Mærkedage

(Bog)

"Helt fantastisk bog. Lidt svær at finde rundt i til at begynde med, da den ikke er skrevet i kronologisk rækkefølge. Men efterhånden som man dykker ned i historien, finder man ud af, at det jo ikke er…"


Manual til skrivekunsten

(Bog)

"Fin lille bog om skrivekunstens fortrædeligheder, faldgruber og det der er værre. Måske en anelse for "højrøvet" ind imellem, men trods alt god at få forstand af."


Din personlige bogassistent

Han følger dig rundt og finder nye anbefalinger, baseret på de bøger du kigger på.

Skjul bogassistenten

Få løbende anbefalinger fra din personlige bogassistent, mens du kigger rundt her på siden.